12.1.2016

Upea Alhambra

Granadassa ollaan yhä, sillä upea Alhambra vaati mielestäni oman postauksen. Linnoitus tai voisiko sanoa, oma pikku kaupunki, sijaitsee siellä ihan huipulla ja sieltä on myös upeat näkymät lumisille Sierra Nevadan huipuille. Kävijämäärä on runsas ja sisäänpääsyä on porrastettu. Joten se lippu kannattaa hommata ajoissa ja näin välttää ikävän jonottelun. Porrastuksessa on myös se hyvä puoli, että paikka ei ole niin täynnä turistia ettei siellä näe mitään. Mukavasti mentiin ja kuviakin oli suht hyvä ottaa.





Alue on iso ja siellä on olemassa opastetut retket. Me kiersimme alueen itseellisesti ja minulla oli henkilökohtainen opas mukana, oma ukko. Aikaa meillä meni rapiat kolme tuntia ja hyvät kengät, sekä juomapullo kannattaa varata mukaan. Meidän sisäänpääsyaika oli klo:10.00 ja aamu on raikkaudessaan hyvä aika kierrellä ja katsella. Pääsyliput ohjataan ilmeisesti eri kohteisiin ja kannattaakin varata aikaa niille siirtymiseen. Aluelle pääsee sisälle, mutta varsinainen kierros aloitetaan tietystä kohteesta.





Minusta matkailu on myös sisustamista, siksi blogiini matkoista postaankin. Ihastelen toki maisemia ja vaikutun hyvinkin paljon eri kohteista, mutta eniten minulle antaa erilaiset interiöörit, värit, rakennukset, tilat ja niiden sisustussuunnittelut. Varsinkin ikivanhat kohteet, niissä käytetyt materiaalit ja taidokas työskentely. Alhambra ei ole rakennusmateriaaleiltaan se loistokkain, mutta erittäin mielenkiintoisia yksityiskohtia oli huru mykke.





Linnoituksen rakentaminen on aloitettu jo 1300-luvulla ja siellä on aikoinaan asustanut 40.000 ihmistä. Linnoituksen upeat arbeski kuvioinnit, värikkäät lasitiilet ja arabialaiset kalligrafit tekivät minuun suuren vaikutuksen. Valon uskomaton leikki ja siivilöityminen oli mielenkiintoista katsottavaa ja voin vain kuvitella, mille paikka onkaan näyttänyt pimeällä, pelkissä kynttilän ja soihtujen valossa.





Vaellellessa historiikin havinassa tunsin sen ihollani. Yritän aina aikamatkailla mielessäni ja kuvittelen sen aikaista elämää ja ihmisiä. Pitkät kiviset käytävät ja tummana puhuvat holvikaaret, salaperäiset varjot, mitä kaikkea ne pitävätkään sisällään. Mielikuvitukseni laukkaa mielellään ja intohimon draamaa ja myrkkymurhaa oli selkeästi havaittavissa. Historiallisissa kohteissa on aina hauska leikkiä sitä peliä, että napsautetaan aikakello oikealle taajuudelle ja kuvitellaan sen hetkinen tilanne. Hui hurjaa, kuinka jännää.





Alhambra on ehdottomasti tutustumisen arvoinen  kohde. Jos suunnittelet matkailua Espanjassa niin, että haluat kierrellä eri kohteissa, niin kyllä Granada ja Alhambra kannattaa listalle ottaa. Pari yötä menee kaupungissa mainiosti ja siitä voikin matka jatkua esimerkiksi Malagaan. Nähdään siellä, seuraava postaus tulee sen sykkeestä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!