5.1.2016

Buenas tardes señorita!

Espanja turnee takana ja kotona ollaan! Oikein hyvää alkanutta vuotta kaikille. Matka meni loistavasti, jopa niin, että olisin voinut vielä jatkaa lomailua. Ajatus siitä, että viettäisi talvikautta Espanjan aurinkorannikolla on alkanut tuntua houkuttelevalle. Enkä yhtään ihmettele, miksi niin moni suomalainen sinne kaamosta pakenee. Vaikka meillä on neljä upeaa vuodenaikaa, niin kyllä tuo valohoito tekee vain poikaa. Ei käy kieltäminen.

Rantamaininki

Lennä lennä lintuseni

Kierrettiin Espanjaa enemmänkin. Ensimmäinen kohteemme oli Fuengirola, josta oli helppo tehdä päiväretkiä lähipitäjiin mm. Torremolinokseen ja Benalmádenaan. Saatiin auto alle ja ajoimme Granadaan, siellä pari päivää ja siitä jatkoimme loppulomaksi Malagaan. Oltiin matkalla lähes pari viikkoa ja kivasti kerettiin, nähtiin ja koettiin. Tykkään siitä, että paikat vaihtuu. Tule menemisen meininki. Ei pahemmin hotellihuoneessa homehduttu.

Aah, niin tuoretta!

Romeo vailla Juulia

Teen joka kohteesta oman postauksen. Tuli otettua sen verta paljon kuvia, että ei niitä kukaan jaksa yhdessä postauksessa. Ehkä annan samalla muutamia vinkkejä, mitä kannattaa tehdä ja nähdä. Ensimmäiseksi mainittakoon, että jos suunnittelee vähän pidempää reissua kohteeseen, niin lennot kannattaa varata ajoissa, eikä just sesonkiin, jos on mahdollista matkustaa muulloin. Nimittäin halvimmillaan Malagaan lentää 49€!! Eli kannattaa tsekkailla. Meillä lennot oli just sesonkina ja varattiin ne kolmisen viikkoa ennen, joten maksettiin menopaluusta suoralento n. 700€/nenu. Aikamoinen ero siis.

Kulmilla

Costa del Sol

Hyvä ystäväni asustaa nykyään Fuengirolassa ja matkamme alkoikin sieltä. Vietimme joulun perinteitä vaalien, nauttien kinkkua ja laatikoita. Joulupukkikin löysi meidät sieltä, on hän vain aikamoinen tietäjä. Tapanintanssitkin pistettiin pystyyn, tosin illallinen oli grilliparty. Hirvittävän hauskaa meillä oli, kiitos siitä.

Ilmassa kuivattu

Näppituntumalla

Ystäväni oli varannut meille huoneen ja keittiön Stella Maris hotellista aivan rannan tuntumasta. Näkymät ylimmästä kerroksesta olivat huikeat ja meikäläiselle meren välitön läheisyys oli huippu. Aamu-uinti välimeressä oli virkistävä ja sen kohina sielua hivelevä. Hintaa huoneelle kertyi kokonaiset 39 euroa yö. Hotelli oli siisti, siellä oli kaikki tarvittava ja sijainti paras mahdollinen.

Aamiainen rannalla

Los monumenttos

Ollaanpa Fuengirolasta mitä mieltä tahansa, niin minä ainakin olin positiivisesti yllättynyt. Olin ajatellut, että se on juuri sellainen tylsä turistirysä, johon on tekemällä kyhätty kylä turisteille. Kaupunki on just sopivan kokoinen ja sieltä löytyy todellakin kaikki palvelut. Eli siis ihan oikea kaupunki. Ravintoloita on joka lähtöön, enkä edes nyt ala niitä erityisesti erittelee. Oikeastaan ei käyty kuin pari kertaa ulkona illalla syömässä, koska ruokailimme joulusta johtuen ystävällä. Toinen oli hyvin perinteinen tapaspaikka ja ruoka oli oikein hyvää ja hei, erittäin halpaa! Neljän hengen ateria viineineen ja olusineen maksoi kokonaiset 40 euroa! Pöytä notkui tapaksia ja massut tuli todella täyteen. Johtuneeko siitä, että Fuengirolassa on paljon suomalaisia, niin siellä oli jotenkin kotoisa ja leppoisa tunnelma. Aivan mainiosti voisin kuvitella asustavani siellä talven pimeyttä ja tekemällä sieltä käsin pikku reissuja ympäri ämpäri espanjaa.

Tarjolla tänään

Kohtaamisia

Ruokakaupat on ihania! Tehtiin itse aamiaiset ja mikä olikaan mukavampaa kuin kierrellä supermercadossa ja ihastella paikallista tarjontaa. Ruoka on edullista ja jotenkin vain tulee outo tunne, kun vertaa hintoja meidän hintoihin. Miten ruoka voikaan olla meillä niin kallista? Enkä nyt tarkoita, että pitäisi lomalla sen hinnan perässä juosta, mutta ei sitä voinut muuta kuin ihmetellä. Ja mikä hassuinta, päivittäiseksi budjetiksi varattu sata euroa oli liikaa. Liikaa? Rahaa oli liikaa? Jos kuvittelisi, että viettäisi Fuengirolassa pidempiä aikoja, niin kyllä eläminen siellä tulisi niin paljon edullisemmaksi. Ja nyt täytyy vielä huomauttaa, että mehän emme edes tienneet niitä edullisia paikkoja. Tapas ja olut lähtee parhaillaan eurolla. Siinä on kuulkaa aika vaikea laittaa sata euroa päivässä menemään. Hassua.

Ovi valkoinen seinä sininen

Usko toivo ja kirkonportti

Teen reissusta postauksia enemmänkin. Ja niin kuin jo totesin, koettiin ja nähtiin niin paljon, että niistä saa juttua enemmänkin. Sisustussuunnittelijan silmin reissu oli myöskin antoisa ja varmasti jäi jotakin tuonne takaraivoon muhimaan. Matkailu on ihanaa ja turhaan ei sanota, että se avartaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!