3.5.2016

Keittiö on kodin sydän

Suunnittelurintamalla on ollut sen verta haipakkaa, että on jäänyt postaukset väliin. Mutta niihin asioihin voi onneksi palata jälkikäteen ja ajan kanssa. Kolme kohdetta on tavalla tai toisella saatu päätökseen. Saa nähdä, saako niistä referenssiä tänne sivuille. Suunnittelijan duuni on siitä jännä, että kukaan ei pakota, eikä ole velvollinen toteuttamaan tehtyä suunnitelmaa juuri niin kuin sen on suunnitellut. Asiakas ottaa siitä parhaat palat ja säveltää loput itse. Ja onko se silloin sellainen, että seisoo työn takana. Joskus silloin aloitellessa tätä työtä, se tuntui jotenkin hassulle, mutta nyt siihen on tottunut ja ymmärtää sen olevan niin.

Suunnitelmaa

Tulisikohan tästä tapettia

Eilen luovutin keittiösuunnitelman asiakkaalle. Se olikin haastava, mutta antoisa duuni. Kerrankin sai tuoda väriä ja poiketa siitä tavallisuudesta. Innostuin niin, että tein kolme erilaista suunnitelmaa. Tai siis kolmella eri keittiömalliehdotuksella. Töitä se teetätti, mutta asiakas oli silminnähden tyytyväinen. Odotan niin lopputulosta. Varmasti saadaan persoonallinen ja asiakkaan näköinen keittiö aikaiseksi.

Marokon laatta

La Parra laattavaihtoehtoja

On aika kiva huomata, että pikkuhiljaa alkaa meille suomalaisillekin olla tarjolla keittiöissä muutakin vaihtoehtoa kuin sitä valkoista. Siitä on parisen vuotta, kun viimeksi olen keittiöitä suunnitellut ja tarjonta on monipuolistunut. Otin kolme eri tarjousta ja jokaisessa oli ne omat hyvät puolensa. Suunnittelijana ihastuin Idealkeittiöiden mallistoon ja hintalaatusuhde vaikuttaa hyvälle.

Puuta mitäs muuta

Lattiaan halusin Marrakechlaattaa, sitä aitoa käsintehtyä. Saatavuus täällä pääkaupunkiseudulla oli mulle yllätys, ei sitä noin vaan löytynytkään. Mallit tilasin Vaasasta ja itseasiassa sielläkin ne jouduttiin tilaamaan tehtaalta Göteborgista. Mutta törmäsin ihan sattumalta Rakennusapteekin La Parra laattaan, joka on vastaava ja hinta aboutrallaa sama kuin Marrakech. La Parrassa on myös mahdollisuus suunnitella värit itse! Hinta määräytyy sen mukaan montaako väriä laatassa käytetään. Aivan mahtava mahdollisuus.

La Parran värivaihtoehtoja

En ole mikään puun ystävä, mutta suunnittelen tietysti ihan sujuvasti mistä tahansa materiaalista. Mutta tässä tapauksessa kävi nyt niin, että vallan ihastuin puun mahdollisuuksiin ja voisinpa jopa kuvitella myös itselle puisen keittiön! Sen lämpö ja puun kuvioinnin elävyys sytytti minut. Vaihtoehtoja on huru mykke ja yhdistelemällä eri puukuosia, saadaan aikaiseksi varmasti mielenkiintoisia lopputuloksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!