9.12.2015

No johan nyt on markkinat!

Takaisin Lontooseen. Kaiken maailman markkinat ovat lontoon värikkäintä ja hauskinta tarjontaa. Markkinat voi olla hieman harhaanjohtava nimitys, sillä niissä ei ole tarjolla pelkästään rojua ja rihkamaa, vaan anti ja tuotevalikoima on hyvinkin hurmaavaa. Niissä todellakin kannattaa piipahtaa, siellä on varmasti jokaiselle jotakin. Suurin osa alueista on katettuja, täydenpalvelun ja rennon fiiliksen mestoja. Niissä on mielenkiintoista kierrellä, vaikka ei mitään ostaisikaan ja ruokatarjonta on kansainvälistä ja hyvinkin pikanttia.

Apple Market

Kelloviehkeys Apple Market

Ihmisiä markkinoilla riittää. Tungos voi olla väsyttävä, mutta sekin on suhtautumiskysymys. Kannattaa varata reilusti aikaa ja innostunutta mieltä, niin markkinoilla voi tehdä löytöjä. Välillä kannattaa istahtaa oluelle tai nauttia kevyttä kenttälounasta, tarjontaa on todella yllinkyllin.

En voi edes alkaa erittelemään mitä kaikkea on tarjolla, koska kaikkea on tarjolla. Käytiin kolmet erilaiset markkinat ja kaikissa on oma stailinsa. Apple Market Covent Cardenissa on hienostuneempi, enemmänkin käsityöläisten ja kaiken paikallisen tarjonnan paratiisi. Niin no joo, kuten sanoin, on vaikea eritellä tarjontaa. Sieltäkin löytyi mm. muumishoppi.

Borough Market

Glögii

Vegee

Borough Market London Bridge aseman vieressä on jo atmosfääriltään hyvin hurmaava ja kokemisen arvoinen paikka. Nämä markkinat ovat enemmänkin kulinaristin mekka. Aivan ihana hulina ja olisi tehnyt mieli syödä vähän joka kojusta. Tuotteet ovat kauniisti esillä ja taas kerran, tarjonta oli hämmästyttävän monipuolinen. Kieltämättä vertailu meidän paikalliseen torimyyntiin kävi mielessä, mutta se pitää muistaa, että lontoossa on sitä kadun tallaajaa pikkasen enemmän kuin meillä. Siksi tarjonta ja kulutus ovat aivan toista luokkaa. Mutta se täytyy kyllä sanoa, että esillepanossa, tarjonnan runsaudessa ja houkuttelevuudessa olisi meillä opittavaa.

Camden

Missä Lissu

Taloni julkisivu

Ehdoton suosikkini oli Camden Townin Camden Market. Se värikylläisyys ja tarjonta saa paatuneimmankin shoppaajan lumoutumaan. Sopivassa suhteessa vintagea, uutta ja ihmeellistä ja taas kerran, ihan kaikkea. Löysin mm. aivan ihanan vintage sisustusliikkeen. Olisin voinut ostaa sieltä lähes kaiken. Ikäväkseni siellä ei saanut kuvata, mutta voin kertoa, että erittäin mielenkiintoisia mm. valaisimia oli tarjolla.

Talotaidetta

Osta kenkä, osta kaksi

Dark soul

Camden Market on myös paikallisten suosiossa. Joo, sen huomasi, sillä kävijämäärä oli huikea. Kuulin, että nämä markkinat ovat myös sellainen "näyttäytymispaikka." Kaiken näköistä viheltäjää oli tullut näytille ja varsinkin punkkarit olivat upeita. Paikka on vanhassa hevossairaalassa ja atmosfääri täälläkin ihasteltava.

Böö

Lähettiin markkinoille

Kallo pää

Tarjolla on tietysti myös sitä jonniin joutavaa rihkamaa, mutta tein kyllä vaatelöytöjäkin. Siellä niin jossakin kulmalla oli aivan mahtava unisexliike ( metalrooster, ) josta olisin voinut ostaa vaikka kaikki. Sattui meikeläisen tyyliin ja heillä on onneksi nettimyynti. En voinut myös ohittaa lukuisia vain miehille tarkoitettuja vaateliikkeitä. Sieltä lähti mukaan villaliivi ja perityypillinen englantilainen lippalakki. Kyllä, herraskaista stailii.

Jihaa!

Teknookin

Valaisin poikineen
Markkinoille kannattaa varata aikaa ja niin kuin tiedämme, niin lontoon välimatkat ottavat oman aikansa. Eli jos ajattelisit, että pidät yhden markkinapäivän ja aiot kiertää kaikki nämä kolme yhden päivän aikana, niin se kannattaa unohtaa. Too much. Me kävimme päivä per markkinat ja siihen yhdistettiin taas joku kultturinautinto. Hyvä kombo ja niistä sitten enemmän seuraavassa lontoopostauksessa.

1 kommentti:

Kiva kun jätit jälkesi!