8.4.2016

Suunnitelmissa keittiö

Keittiösuunnitelma pörisee päässä ja ideat poukkoilevat levottomana tullakseen ulos. Nyt ajattelin ihan nauttia tästä luomisprosessista, enkä halua olla liikaa "tulosvastuullinen." Tahdon suunnitella persoonallisen ja näyttävän kyökin. Makustelen asioita ja vaihtoehtoja, vertailen ja mietin tarkkaan. Aikataulullisesti ei ole kiire ja asiakas antoi tietyissä raameissa olevat vapaat kädet.




Selailen nettiä, ja eilen tsekkailin parikyt sisustuslehteä. Imen ideoita, sekä vaihtoehtoja. Pikkuhiljaa alkaa muodostua näkemystä siitä, mitä se voisi olla. Persoonallisuutta, väriä ja lämmintä kotoisuutta. Asiakkaan toiveissa vilahti materiaalina puu, minulle vieraampi, ja siksi just niin kivasti haasteellinen. Eikä ollenkaan vieras ja mahdoton ajatus. Takana muutamia keittiösuunnitelmia ja on kiva huomata, että alkaa olla jo tiettyä kokemusta ja näkemystä siitä, mitä tulee tehdä ja miten toimia. Työ tekijäänsä kouluttaa.




Keittiöiden tarjonta on massiivista. Vaihtoehtoja on tuhansia tai siis kaiketi tarjonta on rajaton. Niinkin pieni asia kuin laatikoston vedin, vaihtamalla sitä, ilme on taas aivan eri. Puhumattakaan tasoista, välitilasta, pintamateriaaleista. Tämän hetken trendikkyys on jättää yläkaapit pois kokonaan. Muutoinkin keittiöt ovat aika pelkistettyjä ja piilotettuja. Eivät saisi olla keittiöitä. Hassua. Okei, ihan tyylikästä, mutta ei se nyt vaan sovi joka tarkoitukseen. Olkoonkin vaikka kuinka trendi.





Minulle tarjotussa suunnitelmassa on tärkeintä toiminnallisuus. Kaappeja pitää olla astioita varten. Tiettyä kotoisuutta, runsautta, lämmin henkistä värikkyyttä ja keittiö saa olla keittiö. Mikä parasta, vanha puhalletaan kokonaan pois ja kaikki laitetaan uusiksi. Lattia, seinäpinnat, kalusteet ja kodinkoneet. Saa suunnitella kokonaisuuden. Se on aina hurmaavasti haasteellista.


Kuvat netistä poimittuja. Jokaisessa kuvassa jotakin kivaa, näistä se lähtee rakentuu. Pikku hiljaa muodostuu se haluttu, persoonallinen asiakkaan oma keittiö.

6 kommenttia:

  1. Olkoonkin, että oon kohta neljännesvuosisadan tehny hirsitalojen parissa töitä ja välillä iskee oksamäntyallergia ;), niin kyllä se vaan silti on niin mun lemppari materiaali. Lämminhenkinen, ekologinen ja sisäilmaltaan kaikkein paras. Ei voi mittään. Nytkin tykästyin eniten tuohon kakkoskuvan köökkiin. Kylmät ja kovat ja trendikkäät ei oo mua varten, mutta niitäkin ihailen, kun on oikeaan paikkaan oikeanlaisille ihmisille suunniteltu.

    Toivottavasti saat luvan esitellä valmiin keittiön. Jännittävää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole ollut mikään erityisen puun ystävä, mutta katsellessani vaihtoehtoja alan lämmetä ajatukselle. On myös olemassa upeita puupintoja. Hyvinkin upeita.

      Toivotaan, että saa/voi tehdä sellaisen kyökin, jonka takana on kiva seisoa.

      Poista
  2. Ah ja voih, jos olisi iso talo ja paljon tilaa niin tuossa viimeisessä keittiössä kyllä keittelisi mielellään. Noi tiiliseinät on vedonnut muhun aina...eikä tavaroiden esillä oleminenkaan häiritse kun ympärillä on tilaa ja avaruutta. Mutta jos pieni tila niin simppeli ja modernin minimalistinen taas parempi...
    Olisi kyllä todella vaikea valita kun niin mahdottomasti vaihtoehtoja ...
    Mutta tiedän, että sun suunnitelmasta tulee magea, tuskin maltan odottaa kuvia valmiista keittiöstä!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tarjontaa on yllin kyllin ja haasteena se, et kuinka tehdä tarjonnasta se persoonallinen ja just asiakkaalle paras kyökki. Kaikki kuluneet ja rouheat pinnat ovat musta upeita ja olisipa ihanaa saada tehdä keittiö missä olisi koko ja raakaa karheutta. Sitä kohti ;)

      Poista
  3. Hei, pidän noista puupintaisistakin keittiön ovista, mutta toisaalta näkymä voi näyttää siltä, että sitä puupintaa on liikaa.
    Mä saattaisin koittaa/haluta toteuttaa sellaista, että on yhdistetty puupintaista ovea ja muutama kaapinovi voisi ollakin ihan joku värillinen erillinen sileäpintainen ovi.
    Mietippäs sitä?
    Eli yhdistää erilaista pintaa, eikä niin sitä perussettityyliä, että koko keittiö on yhtä ja samaa ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mielessä on käynyt ja saattaa olla, että niin teenkin. Mutta kyökkiin on tulossa aika kivaa pintaa muualle ja näin pitää tietty rauhallisuus säilyttää, ettei nyt mene ihan kakofoniaks :)

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!