16.2.2016

Elämyksellinen kohtaaminen

Ihan oman postauksen vaatii Tallinnan keskustassa, siinä Viru hotellin vieressä olevat
Manna La Roosa ja Tai Boh ravintolat. Taloa ei voi olla huomaamatta, hurmaava vanha, vihreä rakennus on jo ulkoapäin ihmetystä herättävä ja houkuttelee sisään, tutustumaan tarkemmin. Yläkerrassa Aasialainen ruokaravintola Tai Boh, joka aukesi kello viisi, joten harmillisesti se jäin minulta tällä reissulla näkemättä. Alakerrassa psykedeelistä ilotulitusta tarjoava Manna La Roosa.





Sisään saavuttua, ei oikein tiedä mihin katsoa, mitä tutkia. Paikka on täynnä ihan kaikkea, oivaltavia ideoita ja upeita maalauksia seinillä. Okei, hitokseen kitschiä, mut niin pitää ollakin. Onko siellä mitään tyyliä, siitä ei varmasti voida puhua, mutta hauska, erikoinen ja erilainen se varmasti on.






Pitääkö sisustuksen aina olla niin normi. Minusta on hienoa, että irrotellaan ja tehdään erilaista. Sisustuksen takana molemmissa ravintoloissa on taitelija Soho Fond. On varmasti ollut tekijälle mielenkiintoinen ja antoisa kohde toteuttaa. Kierrätys kunniaan ja olisikin mielenkiintoista kuulla, mistä nämä kaikki tavarat onkaan hankittu. Ja millainen kustannus ravintoloiden sisustus onkaan ollut? Halpa vai kallis? Ja onko pitänyt mennä merta edemmäksi kalaan, että on saanut haalittua kaiken tämän kasaan. Ja kuinka pitkään sisustusta tehtiin?






Todella mielenkiintoinen ja omalla tavallaan persoonallinen tutustumisen kohde. Ihan ei nyt äkkiä tule vastaavaa mieleen. Ja juuri Tallinnassa voi tällaiseen törmätä, siellä muutenkin ravintoloiden ja kahviloiden sisustuksiin on paneuduttu, eikä mennä sieltä missä aita on matalin. Paljon upeita intejöörejä, erilaisia ja oivaltavia. Ne valitettavasti puuttuu meiltä Helsingissä. Saisi olla enemmän rohkeutta ja persoonaa.





Tästä inspiroituneena heitän ilmaan TARJOUKSEN!
Olisin valmis suunnittelemaan ravintolan, kahvilan tai jonkun muun julkisen tilan VELOITUKSETTA. Ehtona on tietysti, että suunnittelussa saisi revitellä, käyttää värejä tai jättää käyttämättä. Tehtäisi jotakin erilaista ja rohkeaa. Ei kohteen välttämättä tarvitse ihan näin Kitschiä olla, mutta suunnittelijalle annettaisi suhteellisen vapaat kädet.
Asiakas ( työn tilaaja ) maksaa hankintakustannukset ja tarvittavat työstä aiheutuvat kustannukset. Suunnittelija suunnittelee ja on mukana työssä, veloituksetta. TÄTÄ TARJOUSTA SAA JAKAA ETEENPÄIN, KIITOS.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!