30.7.2015

Saaristo kokemuksia

Oltiin reissun päällä ja tällä kertaa kohteena Turun saaristo. Tehtiin se pienempi rantareitti. Mentiin vähän mutu-tuntumalla ja yöpymispaikatkin varattiin siinä tien päällä mennessä. Saaristo oli yhtä upea kuin aina ennenkin. Kelit eivät olleet suosiolliset, mutta ei se meidän tahtia haitannut. Eipähän ollut kuuma.

Ensi ajettiin Naantaliin ja se oli sellainen pikainen pyrähdys vain. Syötiin rantabulevardilla suolaiset vohvelit ja jatkettiin matkaa. Toki, siellä olisi voinut yöpyäkin, Naantali on hurmaava pikkukaupunki, mutta meidän matka jatkui.

Kartanon ovi

Kaunis holvi

Kartanon kuja

Viljavaa peltoo
Ensimmäinen stoppi oli Rymättylässä. Sitä ennen käytiin Askaisten kunnassa tsekkaamassa Louhisaaren Kartano. Hulppea pytinki ja tarina kertoo, että Mannerheim on siellä syntynyt. Itse Rymättylän kylä on pieni ja paikasta jäi mieleen kaunis kivikirkko.

Yövyttiin maatilamatkailu tyyppisessä rengintuvassa. Paikka oli ihan jees, mutta siisteydessä oli toivomisen varaa. Vähän sellaista hälläväliä meininkiä, mikä mua ärsyttää ja se on tosi säälikin. Miks ihmeessä ei panosteta paremmin, ja pienellä vaivalla tästäkin kokemuksesta olisi voinut tulla unohtumaton. Paikan aamiainen oli vertaansa vailla. Ehkä parasta puuro mitä olen koskaan syönyt. Mutta muistanko sen vai likaiset paikat? Hyvä kysymys.

Äärlän hieho tahi sonni

Luode

Sateinen saaristo

Jylhä
Siitä matka jatkui lautoilla aina Korppooseen asti. Pysähdys Nauvossa, mikä onkin saaristolaismeininkiä parhaimmillaan. Tosin, siihenkin olisi panostanut hitusen enemmän. Korppoossa yövyttiin Rumar Strandissa. Sellainen aikansa elänyt mökkikylä, joka kaipaisi kipeästi jotakin uudistusta. Ruoka siellä oli hyvää, mutta taas kerran hiukkasen sellainen hälläväliä meininki. Mökit vaatimattomia, mutta päästiin ihan rantaviivaan. Ärsytyskynnys nosti päätään, sillä huomioimalla pieniä asioita, niistä tulisi turistille se hyvä ja mukava matkakokemus. Jos nyt jotakin mainitsen, niin mökeissä voisi olla esim. peilit. Niitä tarvitaan. Juomalasit puutuivat kokonaan, eikä mitään astioita ollut. Tällaisia arkipäivän pikkujuttuja, joita ilman on hankalaa. Ei vaadi paljon, mutta on iso asia viihtyvyyden kannalta.

Nauvon satamassa

Saaristolaista

Kulma

Köytetty

Vanha koulu aikoinaan

Meijän mökkimaisema

Turskassa ollaan, huomaa kivat kalusteet

Juttelimme erään paikallisen kivitaitelian kanssa ja hän itse otti asian puheeksi. Hän ihmetteli kuinka matkailu onkaan mennyt alaspäin niillä kulmilla ja mainitsi mm. juuri sen, että paikalliset eivät oikein välitä. Varmasti löytyy sellaisiakin paikkoja, missä asioista huolehditaan ja turistien viihtyvyys on se sydämen asia. Meille sattui vain huono tuuri, mutta kyllä kokemus kaikkinensa jäi sinne positiivisen puolelle. Näinä vaikeina aikoina, juuri tällaisiin asioihin tulisi kiinnittää entistä enemmän huomioo. Yhtään huonoa mainosta ei olisi varaa vastaanottaa. Puitteet ovat maan parhaat ja saaristo on aina ollut mulle se The Kohde. Siinä on ihan oma tunnelmansa ja maisemat ovat upeita. Sitä niin korostamaan ja saaristolaisuus kunniaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!