3.7.2015

Fiskars

Tehtiin ihana kesäretki Fiskarsiin. Se on paikka, jossa kannattaa ehdottomasti vierailla joka kesä tai peräti useampikin kerta kesässään. Siellä on kaikkea kivaa aisteille. Paikka pullollaan upeaa suomalaista käsityötä ja taidetta.

Yksinkertaisuudessaan kaunis ja oivaltava

Seinävalaisin

Jaettu tila

Mä haluun tallaisen tilan!
Tällä kertaa varsinainen kiinnostuksen kohteeni oli We Love Wood(s!) - ONOMAn kesänäyttely. Näyttelyyn osallistui 50 tekijää ja itse näyttely onkin vaikuttava taidonnäyte siitä, mitä puusta voikaan saada aikaiseksi. Yksinkertaisuudessaan upeita ideoita ja hienoa, aistinvaraista työskentelyä. Näyttely on auki koko kesäkauden.

Valaisin - Risukasa. Mitä muuta?

Tämä on taidetta!

Mitkä muodot!

Vahva

Salaperäinen
Näyttely on rakennettu upeasti! Sen on suunnitellut arkkitehti Kirsi Gullichsen. Nyt tullaan kerrankin lähelle ihmistä ja taide on parhaillaan jokapäiväistä elämää. Arkea ja käyttömukavuutta. Ainakin allekirjoittanut kiljahteli innostuneesti näyttelyssä ja siellä tuntemattomat ihmiset kommentoivat näyttelyn oivaltavaa antia toisilleen. Se on paljon se, jos taide saa suomalaiset avautumaan toisilleen näyttelyssä!

Dekastudio

Dekastudio

Suomalaista. Emäntä virkkaa ja Isäntä kasaa.

Klassikko
Fiskarsissa on hienosti oivallettu se, että turistille pitää olla tarjontaa. Eikä mitä tahansa rihkamaa, vaan ensiluokkaista suomalaista käsityötä. Paikka oli muuten täynnä turisteja, paljon japanilaisia ja kiinalaisia. Kaikilla joku pikku paperikassi kainalossa.

Taideoivallus.

Lasitaidetta ikkunassa

Prinsessa


Kaunis kulma
Fiskarsin Ruukilla on myös Puulajipolku. Tällä kertaa emme sinne kerenneet, mutta esitteen perusteella vaikuttaisi olevan tutustumisen arvoinen kohde tämäkin. Toivotaan vaan, ettei liiallinen kaupallistuminen pilaa tätä ainutlaatuista kohdetta, ja että siellä säilyy kaikki se upea arvostus suomalaista käsityötä ja taidetta kohtaan. Se on hienoa!

Mascarponesitruunalime. 

Kello kertoo

Kynttilä Outlet



3 kommenttia:

  1. Fiskars on todella upea paikka. Siellä tulee aika usein käytyä, kun on suht lähellä mökkiä. Aina sieltä jotain lähtee mukaan. Juuri mietitään ehditäänkö Antiikkimarkkinoille vai jääkö käynti tänä kesänä myöhempään ajan kohtaan. Toi Decastudion senkki on todella upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on mökki Raaseporissa, niin on paljon kaikkia kivoja kesäkohteita. Fiskars on ehdoton suosikkini. Antiikkimarkkinat saattaa meilläkin jäädä väliin, mutta varmasti vierailen vielä tänä kesänä uudelleen.

      Poista
  2. Puunäyttely yllätti monipuolisuudellaan ja korkealaatuisuudellaan! Voi todella suositella yhdeksi kesän vierailukohteeksi niillekin, joille Fiskars on jo tuttu kohde.

    VastaaPoista

Kiva kun jätit jälkesi!