2.6.2016

Keittiö ikävää

Neljä vuotta vanha keittiöni on kestänyt hyvin aikaa. Ai, miksikö tämmöisiä pohdiskelen? Ollaan parisuhteessa edetty sille tasolle, että saman katon alle muuttaminen on väistämätöntä. Sehän on tavallaan onnellinen asia, mutta minä olen sitä sorttimenttiä, joka kiintyy asuntoihinsa ja niistä luopuminen on vaikeaa. Tässä tapauksessa keittiöstä luopuminen saattaa tuottaa ikävän tunteita. Okei, ei ne kestä kuin hetken. Uusi ja ihmeellinen saa unohtamaan vanhan.

Vanha keittiö
Olen ollut suunnittelemaani keittiöön tyytyväinen. Erityisesti välitilan kirkas keltainen saa minut motivoituneeksi jokainen aamu. Sellainen herättävä piriste. Muistan kuinka mietin, että kuinkahan käy maalatun välitilan kanssa? Onko se vuoden jälkeen kirjavanaan pastakastiketta tai joulukinkun rasvaista lientä? Ei ole ollut ja pinta on yhä edelleen katseen kestävän puhdas. Helppo hoitoinenkin se on, pyyhkäisy rätillä riittää. Mietin myös, että mahdanko kyllästyä keltaiseen, mutta sitäkään en ole huomannut. Sujuvasti on yhteiselomme sujunut.

Kaikki läks lattia jäi
Ajattomuus tulee varmaan yksinkertaisuudesta. Valkoiset, tyyliltään linjakkaat pinnat kestävät hyvin aikaa. Erityisen ihastunut olen intergroituihin kodinkoneisiin ja säilytystilaan niin, että kaikki pienet keittiökoneet ovat kaapeissa ja laatikoissa. En tykkää, että pöydät ovat täynnä tavaraa. Silloin siivous sujuu näppärästi ja keittiö on helppo pitää puhtaana.

Rempan jälkeen, vasemmalla aamiaispöytäni

Muutettuani neljä vuotta sitten, vanha keittiö räjäytettiin atomeiksi ja lähdettiin puhtaalta pöydältä. Sehän on oivallisen herkullinen tilanne. Tekisinkö jotakin toisin? En varmaankaan. Olen ollut erityisen ihastunut induktiolieteen ( en enää vaihda, ) mustaan altaaseen ( joka on myös ollut helppo hoitaa, ) graniittilattiaan ( se oli ainut mikä jätettiin ) ja pöytätasoon piilotettuun pistorasiamoduuliin.

Keittiö on ollut mun näköinen ja sehän on kodin sydän. Erityisesti voin myös suositella, keittiön välitilan maalausta niille, jotka sitä miettii. Eikä siihen edes tarvita mitään lasia suojaksi. Kunhan maali on vedenkestävä ja pestävä ja muistaa pyyhkäistä ne pastasoosit samantien, eikä jätä pintaan lillumaan.

Uusi, nyt jo vanha

Induktioliesi ja musta allas sopii hyvin yhteen

Etsimme uutta kotia kuumeisesti. Ajatuksissani siintää jo uusi kyökki. Millainen, pitääkö rempata vai löytyykö oman oloinen? Tuskin ja toisaalta, taas kerran, remonttia tiedossa. Ne on aina hyvin kaksjakoisia asioita. Hermoja raastavaa, mutta samalla on mahtavaa päästä taas uuden kimppuun. Minä, joka en kauheasti puupinnoille lämpene, olen alkanut haaveilemaan puupintaisesta keittiöstä. Mitä tulee välitilaan, jotakin raffia vai kenties kuvaa. Huh, jotenkin tuntuu, että vaihtoehtoja on enemmän kuin neljä vuotta sitten. Vai onko vain niin, että tieto ja taito on lisääntynyt ja osaa haluta jotakin jännään ja uutta. Ans kattoo ny.


6 kommenttia:

 1. Tieto ja taito lisää vaihtoehtoja ja tekee valinnan vieläkin vaikeammaksi. Mutta sinulta onnistuu, kun tiedät sen oman linjasi. Ellet kokeile jotain täysin uutta!! Sekin on sinulle mahdollista ;-)
  Onnea uuden kodin etsintään. Uskon, että sormet syyhyy päästä remppaamaan. Mikä on sen antoisempaa, kun pää täys ideoita ja osaavat kädet :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pikku päässä jo risteilee vaikka mitä ideaa. Nyt vaan täytyy ottaa huomioon myös toisen mieltymykset ja sehän tulee olemaan se vaikeus ;)

   Odotan innostuneena ja vähän huoks... ( taas remppaa.)

   Poista
 2. Olis kyllä huippua nähdä seuraavan keittiön välitilassa joku sun hienoista valokuvista. Mutta kun ei vielä tiedä, millainen se tuleva keittiö on tai edes missä se on, ei pysty hahmottamaan kokonaisuutta.
  Toivottavasti sulla on yhtä myötämielinen Ukko näissä asioissa kuin mulla. Hälle kun aina käy kaikki, mitä ehdotan. (Joskin se on välillä vähän huonokin piirre, kun aina en osaa päättää ja tarttisin apuja siihen, mutta vastaukseksi tulee vaan, että "Valkkaa sää. Mulle käy se mikä sullekin").

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulet näkemään kuvia asiakkaalleni suunnittelemani keittiön välitila kuvat. Tod.näk. keittiö valmistuu kesän aikana, viimeistään elokuussa.

   En oikein tiedä, kuinka hän suhtautuu. Olen varovaisesti aloittanut jo tiedustelun ja pehmittelyn... Sulla on kyllä joustava Ukko.

   Poista
 3. Kivan näköinen tuo sinun keittiösi. Meillä on juuri keittiöremontti menossa. Mä olen sen varran musta valkoinen, että kaapit ja keittiökoneet ovat valkoiset, vain induksito ja alla tulevat mustana. Meillä tulee välitilaan valkoinen lasi. Mietitiin sitä maalaamista, mutta Armastus halusi lasia. Pöytätaso tulee männynsävyistä laminaattia, koska ikkunan puitteet on mäntyä ja lattiaan valittiin vinyyliä. Mä vähän pelkään kivitasoja, että jos jolin putoaa, niin varmasti hajoaa. Nyt nautitaan rauhasta mökillä ja rempppamies siellä kotona kasaa keittiötä. Siis näin on remontointi helppoa ja sujuvaa :).
  Mutta toivottavasti löydätte pian mieleisenne asunnon. Meillä olisi taloyhtiössä myynnissä rivitalonpääty ja se tarttee kovasti remppaa, jos sellainen kiinnostaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hyvälle kuulostaa teidänkin uusi keiittö ja mikäs mukavampaa, kuin viettää remppa aikaa möksällä ja mennä sit valmiille. Toivottavasti kaikki menee putkeen :)

   Mie en ole oikein rivitaloasuja, mut kiitti vinkistä.

   Poista

Kiva kun jätit jälkesi!