13.6.2016

Terden uusi ilme, kukkasin

Mökillä pitää ajoittain uusia kodintekstiilejä. Ovat kovassa käytössä ja minusta on hauskaa saada uutta ilmettä. Jos nyt ei ihan joka kesä, niin melkein joka toinen, hurautan ostaa uudet istuin päälliset, torkkupeitot ja tabletit. Tulee kerralla uutta ilmettä terdelle, joka tietysti näin kesäaikaan on se paikka missä ollaan hela tiiden.


Erilaisten kuosien yhdistäminen tuo mielenkiintoa
Tästä vaihtuvuudesta johtuen, en halua myöskään sijoittaa suurensuuria summia ostoksiini. Täytyy myöntää, että Karjaa on aika haasteellinen paikka löytää kivoja kesäjuttuja, mutta tällä kertaa minut pelasti paikallinen Jyski. Valikoima runsas, eikä nämäkään löydökset olleet hinnalla pilattu. Kestävyydestä voidaan olla montaa mieltä, mutta se ei ole minulle ostokriteerinä ykkönen. Kunhan yhden kesän kestää tai kaksi.


Ilta serviisissä
Tänä kesänä valitsin poikkeuksellisesti mustaa ja harmaata. Yleensä suosin mökillä reippaita, raikkaita värejä. Luonto puskee tällä hetkellä niin paljon coloria, että maltillisempi värimaailma on jopa rauhoittava. Värinä myös siitä hyvä, ettei kaikki tahrat ja sotkut näy niin hyvin. Mökillä tahtoo juomat ja muut läikkyä liinoille, hih.
Kesäkukatkin on laitettu. Ilman niitä pihapiiri tuntuu orvolle. Meille jo perinteiset pelargoniat ja samettiruusut. Kestävät parhaiten, nimimerkillä kokemusta on. Ei meillä ole kuin yksi kukkapenkki ja pieni ryytimaa. Tontti on kuivaa kallio männikköä ja siten aika haastava. Ruukkuihin laitan, koska kukkia on pakko olla. Eihän se kesä muutoin tunnu kesälle. Tänä vuonna löysin kauniin fuksian vai onks toi nyt aniliinin punaisia pelargonioita. Hehkuva väri, jykevä. Parhaat kukat meillä päin on Inkoon Hagalandetissa.

Hekumallinen väri
Nyt saa mun puolesta kesä ja kaikki sen ihanat juhlat tulla! Alaterden voisi vielä stailata, mut sinne voisi etsiä kätköistä jotain aikaisemmilta kesiltä. Vähän aikaa poissa, on uusi tuleminen. Kierrätystä, sitäkin täytyy toki harjoittaa.

4 kommenttia:

 1. Nyt on pakko sanoa, että vaikken itse ole harmaan ystävä, niin noi tyynyt on kyllä tosi hyvät! (Kokeilin kädellä peittää tosta ekasta kuvasta näkyvistä värikkäät viltit ja silti kokonaisuus on mun mielestä tosi kiva. Ellei jopa rauhallisen seesteinen, muttei yhtään tylsä. Tuli sellanen syksyfiilinki. Silloin kun ei enää niin niitä kirkkaita värejä kaipaa, vaan alkaa maanläheiset ainakin mua enemmän miellyttää).

  Saat tästä stailauksesta ysi puol :). (En kyllä keksiny, miksei ollu täys kymppi, mutta ei sitä heti ekalla kertaa parane täysiä pinnoja antaa...)

  Ja pelakuut on kans kivat! Mulla on aina ollu valkoisia, muttta kun tuli tänä kesänä yllärinä niin paljon niitä amppelihommia, niin ei ollu muille enää oikein sijaa. Hypistelin kyllä noita samanvärisiä aniliininpunaisia enkelipelargoneja kesäpihalla, mutta ne jäi nyt sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään nykyään harmaata hirveesti suosi, mut nyt tuli harmaan/mustan kaipuu. Vaihtelu virkistää, sanoi mummo, kun pässillä ratsasti.

   Ei ekalla kerralla täysiä pinnoja anneta, ja jos rahat olisi riittäneet, niin uudet torkkupeitot olisi kokonaisuus vaatinut :)

   Jostakin piti sitä väriä saada ja pelarguuniat ajaa sen asian. Ovat muuten tosi hehkuvia. Jännä, että meinaa jopa palaa väri "puhki" kuvissa. Niin kuule hehkuvat. Ihanat!

   Poista
 2. Kiitos hyvästä vinkistä kukkien suhteen. Hagalandet kun ei ole meidän mökkimatkan varrella. Siellä olisi ollut vaikka mitä ihanaa, mutta ihan kaikkea ihanaa ei nyt voinut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollos hyvä. Se on kesäkukkasten paratiisi :)

   Poista

Kiva kun jätit jälkesi!