6.2.2017

Konepaja Telakkarannassa

Tehtaankadun päässä Telakkarannan Konepaja on tutustumisen arvoinen kohde. Upea, vanha rakennus on entisöity vanhaa kunnioittaen ja lopputulos on juuri sitä mitä meiltä puuttuu. Tarpeeksi rouheeta ja raffia, eikä liian siloiteltua. En nyt lähde rakennuksen historiaa avaamaan, olen onnellinen siitä, että sitä ei ole purettu ja sen arvo on ymmärretty.

Tervetuloa!

Vai mitä

Telakkarannan Kattilapaja on juuri se kohde, jossa Lemon Decon showroomin oli tarkoitus nähdä päivänvalo. Ei mennyt ihan putkeen ja aloituskustannukset nousivat yritykselleni mahdottomaksi. Harmillista, sillä paikka olisi juuri sitä mitä etsin. Erityisen suurella mielenkiinnolla kävin lauantaina paikkaan tutustumassa ja hyvälle vaikutti. Ehkä hieman vielä autiota, mutta varmasti siitä elävöityy. Ihmiset ei taida tietää millainen helmi on kotinurkilla.

Yritystä en nyt valitettavasti muista, mut kiva sisustus

...ja valo

Rakennuksessa on useita eri alojen yrityksiä. Kävin tutustumassa ja jututtamassa yrittäjiä, vähän tiedustelin kuinka on yritystoiminta lähtenyt. Kovin vaikuttivat tyytyväiselle ja voi että, kun mää niin olisin nähnyt myös itseni siellä. Toivon niin sydämestäni, että liiketoiminta saadaan kannattavaksi ja ihmiset löytää paikan. Siellä on parikin ravintolaa ja kesäksi on tulossa kunnon terassialueet rakennuksen sivulle.

AnnaKoo... 

...Dochelsinki

Dochelsinki myy kivoja sisustustuotteita, omistaja Kaarina Pyysiäinen otti minut iloisesti vastaan ja vaihdettiin sananen yritysidean upeudesta ja yhdessä toivottiin lisää äksöniä.

Vintagee...


...joka lähtöön...

....Roomagessa

Vintage-huonekaluja myyvä Roomage istui paikkaan kuin nenä päähän. Liiketilat oli juuri sillä paikalla, mihin Lemon Decon oli tarkoitus asettua. Vaihdettiin omistaja Kimmo Pohjapellon kanssa ajatuksia paikan tulevaisuudesta ja nähtiin tämän tyyppisellä yritystoiminnalla vahvaa tulevaisuutta. Tämmöiset paikat ovat maailmalla suuressa huudossa ja toivottavasti niitä tulee meillekin lisää. Ettei kaikkea vanhaa tuhota ja rakenneta tilalle niitä persoonattomia lasihirvityksiä. Jos etsit upeita vintage kalusteita, niin Roomage on siihen erittäin hyvä "löytö" kohde.

Hakolan tila on...

...upea!

Huonekaluliike Hakola oli oivaltanut tilan käytön erittäin hyvin. Avara, valoisa tila hallin perällä veti puoleensa mielenkiinnolla. Kaikki tilat on hauskasti omansa, mutta silti yhteisölliset ja esteettömät koko tilaan.

Rakennuksessa on kaksi ( tai kolme) kerrosta ja kaikki myymälätilat ovat sivuilla niin, että keskelle jää iso aukea. Siinä olisi mahtava paikka tapahtumille, toreille, kirppiksille ja vaikka mille. Käykää ihmeessä tutustumassa, kohde on sen arvoinen. Uskon, toivon ja luotan, että toiminta kesää kohti vilkastuu ja tilaan saadaan kaikkea kivaa ja näin siitä tulee kaupunkilaisten oma olohuone. Sijainti mitä parhain ja vanha puhuttelee aina. Tämmöisiä lisää, kiitos!

2 kommenttia:

  1. Ehdit ensin! Mun on pitänyt mennä katsomaan nimenomaan Hakolan showroomia jo avajaisista lähtien, mutta en ole vielä ehtinyt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Konepaja on oivallettu oikein. Kaikki vanha jätetty upeasti esille ja jälki hienosti raffi. Roomage voisi olla myös teidän paikka, kaikkea kivaa. Kannattaa piipahtaa.

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!