12.10.2016

Tampereelta Moro!

Kiva Tampereen reissu takana. Aina ei tarvitse mennä kaus pois tunteakseen olevansa matkoilla ja turisti. Sitä todisti myös se, että onnistuimme aidosti olemaan tollot turistit ja ajamaan yksisuuntaista väärään suuntaan. Se on turisimia parhaimmillaan. Manse on liikenteellisesti aika sekava kaupunki, paljon yksisuuntaisia katuja ja tällä hetkellä myös häiritseviä tietöitä. Mutta hyvin selvittiin ja hengissä ollaan.

Softisti Näsinneulaa

Pyynikin tornissa paistaa

Se on se

Huipulla fudaa


Olin saanut hyvät ohjeistukset missä syödä, mitä nähdä. Tärkein syy reissulle oli kuitenkin
Sara Hildenin taidemuseossa menevä Ron Mueckin hyperrealistinen veistosnäyttely. Siitä teen ihan oman postauksen ja suosittelen sitä todella. Näyttely päättyy pian, mutta vielä kerkeät. Tampere on just kivan kokoinen kaupunki, iso pieni sellainen ja hyvin hallittavissa. Toki, auto helpottaa kohteissa käyntiä, mutta jos on oikein vihmerä selviää jalkaisinkin. Itse kaupunki on sellainen ruman kaunis. Valitettavasti vanhoja, kauniita rakennuksia on purettu ja niitä hirvittäviä, rumia elementtimöhkäleitä on noussut tilalle. Eikä tämä ole ainostaan Mansesterin ongelma, sitä näkee meillä valitettavan paljon vähän joka puolella.

Näsinneulan valot

Hissitaidetta

Olen patsas

Citimaisemaa


Lauantain ohjelmassa oli kaupunkihaahuilua. Se pitää sisällään  päämäärätöntä maleskelua citissä, tutustumista sen kaavaan ja arkkitektuuriin. Oli niin kylmästi tuulinen päivä, että Ukolle piti ostaa kunnon toppatakki. Kuka sitä kylmissään pystyy turistina vaeltaa. Ei kukaan. Mustamakkara oli yksi ehdoton makukohde, eikä se pettänyt tälläkään kertaa. Torilla käytiin ja nautittiin.

Komia on pytinki

Illan valoissa

Nysse tulee


Iltapäivästä piti meidän nauttiman maaliman kuulut Pyynikin näköalatornin munkkikahvit. Taivaallisen hyvää ja sen tiesi moni muukin. Aikamoinen väenpaljous tornin juurella olevassa pikkuruisessa, mutta hurmaavassa kahvilassa. Kahden euron pääsylipulla pääsit myös tornin huipulle. Aurinko lasketteli parhaillaan ja näkymät olivat kauniit, ja munkit voi nauttia myös siellä tornissa, jos kaffilan paikat ovat täytetty. Pieni kruisailu pyynikillä ja pispalassa kertoivat sen, että Tampere on ainutlaatuinen kohde ja luojalle kiitos, nämä hurmaavat kohteet on säilytetty jälkipolville. Hyvä hyvä.

Assan jengii

Varjoja paratiisissa

Taidetta hotellin aulassa


Hotelimme Scandic Station sijaitsi keskeisellä paikalla ja oli siisti, sekä toimiva yhden yön pysäkki. Sauna saa moitteita, kolmen pyllyn ahdas saunakokemus ei ollut mieltä ylentävä ja tuskin koskaan olen näin pikaisesti kylpeä rupsauttanut. Pieni lepohetki ennen illallista on ikäihmiselle suotava. Pirssi alle ja Näsineulaan nauttimaan hyvää ruokaa ja juomaa. Ruoka oli hyvää, palvelu moitteeton ja maisemat iltahämyssä tietenkin upeat. Tukevan tankkauksen jälkeen oli paikallaan rantautua jalkaisin keskustaan ja nähdä Tampere myös iltavalaistus hulinassaan. Tarkoituksena nauttia jälkiruokadrinksu Hotelli Tornin näköalabaarissa, taas kerran huipulla. Puolen tunnin mittava jono asetti esteen ja päädyimmekin vällyjen alle hotelliin. Kivasti toiminnallinen päivä ja uni maittoi.

Finlyson

Museossa on...

...kaikkea kivaa


Runsaan ja maittavan hotelliaamiaisen jälkeen turisti lähtee ajoissa tutustumaan pyhäiseen kaupunkiin. Suuntana Finlaysonin vanha tehdasalue ja se olikin hurmaava kohde. Kohdalle sattui pienet myyjäiset alueella ja työläismuseo. Siellä vierähti aika niin ettei huomannut, museo on hienosti toteutettu ja sen historia on erittäin mielenkiintoinen. Suosittelen lämpimästi. Siinä vieressä myös Tallipiha, kiva käsityöläiskohde ja jotenkin niin sopiva syksyyn. Alueella myös taidehalli ( jonka nimeä en nyt muista, ) upeita rakennuksia ja alueen atmosfääri oli käymisen arvoinen. Tuulahduksia menneiltä ajoilta.

Tästä lisää 


Pisteenä iin päällä oli edellä mainitsemani Ron Mueckin näyttely, siitä se oma postaus tulossa. Hyvästelimme Tampereen nauttimalla winksit Ravintola Hookissa Kehräsaaren upeissa maisemissa. Nämä kanaiset siivet ovat rantautuneet Tampereelle jäädäkseen ja sinällään hauska ilmiö. Nähdä Tampere, syödä mustaamakkaraa ja winksejä. Sitähän se lomailu on, nauttimista paikallisista herkuista ja nähtävyyksistä. Tällä kertaa jäi teatterit kokematta, mutta sehän on vain hyvä syy palataan uudelleen. Kiitos Manse, olet kiva citi.2 kommenttia:

Kiva kun jätit jälkesi!