29.8.2016

Saunotaan ensin ja sitten syödään vasta

Syksy on saapunut kaupunkiin ja sieluni huutaa elämyksiä. Kesä ollaan viikonloppuisin mökillä ja siellä on ihan omat kuviot, mutta jättäydyttyämme citielämän pyörteisiin tahdon nähdä ja kokea taidetta sen kaikissa eri muodoissa. Nyt kiertelimme näyttelyissä. Sellaista sielun ravintoa, sitäkin tulee ravita, jaksaakseen hyvin.

Haitar niin haikeesti soi

Helsinki

Vastanaineet 


Ensimmäiseksi lauantaina fiilistelimme Helsinkiä. Tuulinen mutta aurinkoinen päivä oli oikein oivallinen päivä leikkiä turistia. Kamera messiin ja menoks. Pääkaupunkiin on noussut monta menomestaa, jotka olivat minulle tuntemattomia. En niinkään sen menon vuoksi tahtonut paikkoja katsastaa, olen enemmänkin kiinnostunut arkkitehtuurista ja paikkojen interiööristä. Ilokseni saankin todeta, että hienoja, koko kansan paikkoja on meille tänne saatettu. Mahtavaa.

Allas sea pool

Puurannalla

Valmistuu

Pelimanne soittaa


Katajanokalle, ihan siihen kauppatorin kuppeeseen on nousemassa Allas sea pool-alue eli suomeks sanottuna, hillitön kolmen altaan, saunan, baarin ja terassin keskus. Altaat ja sauna on auki ympäri vuoden ja baari on jo avoinna ja allasalueetkin avautuvat elo-syyskuun vaihteessa. Rakennus vielä pikkasen kesken, mutta sain jo nyt aistia alueen upeaa puurakentamista, sekä suunnittelua. Isot, chillaamaan houkuttelevat terdet olivat jo löytäneet niin paikalliset kuin turistitkin. DJ soitti sopivasti menevää musaa ja meininki oli vähintäänkin internatsionaale. Olen lähes varma, että tästä paikasta tulee hitti. Keskellä kaupunkia pääset biitsitunnelmaan ja ten points alueen suunnittelijoille. Saadaan taas suomidesignia maailman kartalle. Suosittelen todella! Ja mikä parasta, ennen niin ruma ja mitätön alue aivan ytimessä on herännyt kukoistukseen.

Maailman pyörä

Terde kattojen yllä

Jokaiselle oma

Valoissa

Katajanokka designii


Toinen kohteemme oli Löyly Hietaniemen rannassa. Paikkana samalla idealla toimiva koko kansan sauna, terde ja baari. Tänne turisti ei välttämättä eksy ihan sattumalta, olisiko enemmänkin ihan paikallisten bilepaikka. Täällä myös upeaa puurakentamista, mutta olisiko pikkasen voinut miettiä rakennuksen ulkoista muotoa. Aikamoinen möhkäle ulospäin, mutta sisältä terasseineen kaunista katsottavaa toki.

Löylyn terdellä vilvoittelee

Löyly desing

Huipulle

Kulma


Tähän samaan sarjaan kuuluu varmasti myös Hernesaaren ranta-alue lukuisine ravintoloineen ja iglusaunoineen. Interiööri sellainen beach house, eikä ollenkaan huono siinä. Joskin paikka ammotti tyhjyyttään, olisiko jo ajankohdalla ja tuulisella, viileällä säällä osuutta asiaan vai onko enemmänkin sellainen illan menomesta. Sitä kävin miettimään, että syövätkö paikat toinen toisiaan samankaltaisella idealla vai menisikö se niin, että päivä aloitetaan Katajanokalta ja jatketaan Löylyn kautta Hernesaareen. Miks ei? Ehdottomasti monipuolisin ja houkuttelevin ruokatarjonta löytyi täältä, joskin koko Hernesaaren alue satamineen ei ole  mitenkään mieltäylentävän kaunis.

Iglusti

Stailii

Hernesaaren palmut

Riipasen Riipiset

Otetaaks

Valoissa

Eksyvä löytää


Hienoja paikkoja kaikki tyyni ja varmasti ilolla otamme vastaan jokaisen. Harmi vain kuin Suomen kesä on niin vähä lumisen viileä ja se valitettavasti saattaa vaikuttaa yleiseen viihtyvyyteen ja paikkojen käyntikapasiteettiin. Mutta toivotaan parasta ja menestystä jokaiselle. Juuri tämmöistä meillä kaivataan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!