7.11.2016

Kotiseuturakkautta

Pikainen visiitti kotikaupunkiini Kuopioon. Talvi oli saapunut sinnekin ja lumipeite koristi kauniisti tienoon. Kuinka muutaman asteen pakkanen voikaan tuntua niin kylmälle. Ensimmäiset pakkaset tuntuvat aina kylmemmälle mitä ovatkaan ja ihminen tottuu. Tammikuun parikyt ei sit enää tunnu miltään.

Hotellihuoneen seinätaidetta

Kohteessa tuplavalo

Renkun kulmilla

Valo yössä


Yövyttiin tällä kertaa Väinölänniemen Scandicissa. Se on täysin rempattu muutama vuosi sitten ja on oikein siisti ja kiva hotelli. Ei aivan keskustassa, mutta upeissa rantamaisemissa Kallaveden äärellä. Eikä kävelymatka keskustaan ole ylivoimainen, päinvastoin. Vanhaa puutaloa ja rakennusta, Tuomiokirkon ohi citiin on vain kaunista katsottavaa. Minulle myös paljon muistoja.

Yks kauneimpia kirkkoja

Pyhät varjot

Hallin seinällä kurnuttaa


Tällä kertaa emme kerenneet leikkiä turistia. Iltainen kävely kaupungin poikki ja illallinen Kellariravintola Rustikissa. Tämä oli jo toinen kerta ko. ravitsemusliikkeessä ja tyytyväisiä saimme olla tälläkin kertaa. Mahtavia makuja, hyvää palvelua ja hintalaatusuhde kohdallaan. Paikan lista on uusiutunut nyt syksyllä ja se keskittyy lähinnä lihaan ja syömäni karitsankare vei kyllä kielen persiiseen. Jos saan sanoa ja savolainenhan sanoo...

Tervetuloa!

Ravitsemusliikkeen valot

Rauha

Tunnelmaa


Erityisesti minua kiinnostaa ravintolan interiööri. Kuopion kauppahallin kellariin rakennettu ravintola on hienosti toteutettu vanhaa kunnioittaen. Minusta siellä on erityinen, hyvä tunnelma. Kerrotaan myös, että paikalla on omat kummituksensa ja sen jotenkin aistii kyllä. Vanhat tiiliseinät ja holvit luo omat mielenkiintoiset valot ja varjot. Tunnelmaa on mietitty ja erityisesti pidän siitä, että paikkaa ei ole ahdettu täyteen pöytiä ja näin jää se ruokarauha ilman, että pitää itse kuiskailla tai kuunnella naapuripöydän jorinoita. Jos olette menossa Kuopioon, niin voin lämpimästi suositella.

Viinistä valoksi

Yksityiskohtia

Alla vanhan holvin

Ravintola tarjos Siskotytön source


Tälläkään kertaa kotikaupunki ei tuottanut pettymystä. Nykyään vieraillessani mietin, millaista olisi asua siellä. Kotiseuturakkautta pahimmillaan parhaimmillaan. Ja kaikki muistot ovat suloisia vain...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!