21.7.2016

Kotimaan matkailua

Joka kesäinen suomiturnee on takana. Olen vähän sitä mieltä, että kesällä ei tarvitse lähteä merta edemmäksi kalaan tai tässä tapauksessa varmaankin järveä. On hienoa huomata, että meillä on upeita paikkoja, joita ei ole aikaisemmin kokenut. Kesällä on ihan parasta leikkiä turistia kotisuomessa.

Kasarmimme kirkko

Lempeä Lappeenrannassa

Mennyttä aikaa 

Joka kesäinen matkakohde on tietysti Kuopio. Tällä kertaa ei menty sitä normi reittä vaan valittiin itäisempi polku. Ja se kyllä kannatti. Ihan hävettää tunnustaa, mutta en ole tähän ikään mennessä koskaan käynyt Lappeenrannassa, enkä Imatralla. Ensimmäinen pysähdys oli tietty Lappeenrannassa ja siitä jatkettiin Imatran kautta, yöpyen Sahalahti Resortissa Puumalassa, suuntana siis Kuopio.

Ristitty

Lappeenrannan taidemuseo

Taidenäyttelyn satoa

Päivämme valkeni aurinkoisena ja ilmassa oli suurta matkan tuntua. Pidän tärkeänä, että menee, kokee ja näkee asioita. Ja se on aina niin antoisaa ja olkoonkin matka suuri tahi pieni, samanlainen kiva kutkutus on vatsanpohjassa.

Vety

Lasitaidetta Lappeenrannassa

Hauska näyttely myöskin 

Lappeenrannan torilla oli tietysti syötävä vedyt. Atomi on se, missä on sisällä kinkkua ja kananmunaa. Mulle vety riitti. Jokaisen kaupungin tori on sen sydän, ajattelen. Ja pyrinkin aina käymään paikallisella torilla, siinä on jotakin aitoa ja ollaan ytimessä.

Ylväästi Imatralla

Hotellin yksityiskohta

Kävimme myös tutustumassa Lappeenrannan linnoitukseen ja se oli hurmaava paikka ylhäällä kukkuloilla, jos nyt näin voisi sanoa. Näkymät sieltä alas kaupunkiin oli suomalaisen kauniit.  Alueella myös käsitöitä ja kaupungin taidemuseo ja erilaisia vaihtuvia näyttelyitä. Oli hauska käyskennellä paikalla, koska tuulahdus menneisyydestä oli aivan käsillä. Kahvila ja ravintolapalvelut löytyvät myös, joskin ne jäi meiltä väliin, sen verta vety vei tilaa ettei lisää enää mahtunut. Parin tunnin tutustumisen jälkeen matka jatkui Imatralle. Lappeenranta oli oikein positiivinen kesäkokemus, voin lämpimästi suositella.

Mikä onkaan riimun tarina

Hotellin eksynyt

Imatralla oli porukkaa kuin pipoa. Kuulu koski oli laskettelemassa ja padot avattiin kello kuus. Se on aina tapaus ja silloin pääsee ihastelemaan valtaisaa koskien kuohuntaa. Koski ei ole siis jatkuvasti saatavilla ja jos matka vie sinne päin kannattaa ehdottomasti katsoa laskuajat netistä. Me emme jääneet odottamaan, ihastelimme aluetta ja kosken uomaa, sekä Imatran Valtionhotellin upeaa arkkitehtuuria. Kiva, pikku pysähdys ja hotelli oli kyllä vaikuttava komeudessaan. Jostakin olen kuullut, että siellä kummittelee ihanasti. Näinkö jonkun häivähdys varjon hotellin yläikkunoissa, hui.

Imatran muotoja hotelilla

Kosken uoma vailla kuohuntaa

Illaksi saavuttiin majapaikkaamme Sahalahden Resorttiin Puumalassa. Juuri hyvä ajoitus, päivän ottivat retket, mutta olimme hyvissä ajoin perillä ja näin saimme nauttia Sahalahden ainutlaatuisista maisemista ja hyvästä ruuasta. Siitä ihan oma postauksensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!