4.8.2015

Asuntomessut 2015

Käytiin asuntomessuilla. Olin kuullut hitusen negatiivisen sävyttämää palautetta, mutta minulle ne oli suht iloinen yllätys. Johtuneeko siitä, että het kättelyssä Vantaan matkailutoimiston Hanna Muoniovaara oli järjestänyt meille lehdistöliput. Kiitos siitä. Tunsin itseni niin viralliseksi. Olimme paikalla het kympin jälkeen ja vielä silloin alueella oli suht väljää ja liikkuminen näppärää.

Messualueen kukkaloistoa

Seinävalaisimet

Ihanaa pintaa

Rohee asetelma

Miks ei puuta

Taidetta seinällä

Alue itsessään on somasti metsän ja vihreän ympäröimä. Voin vain kuvitella, kuinka kaunis se onkaan, kun kaikki istutukset ovat kasvaneet ja kaikki se kiva alkaa maisemoitua. Toivottavasti aluetta ei rakenneta lähi vuosina liian täyteen ja menetetään se "maalaismaisema." Kunnioittamalla sitä, me teemme todellista viihtyvyyttä ja ihminen eli asukas tykkää.

Kakkaa pariisissa

Löhösti

Kapeesti kiva

Kuparisuihku

Kaikki kohteiden esittelijät olivat reippaan kivasti läsnä. Ei tunkeilevasti vaan silleen kiinnostavasti tarjosivat tietoa, ten points! Kohteiden markkinointi toimi, mutta kuka jaksaa raahata kiinnostavia esitteitä läpi koko messualueen. Olisiko siinä mitään järkeä, että halutessaan messuvieras saisi lähtiessään kivasti pakatun esitekassin. Siellä olisi kohteista kaikki tarpeellinen tieto ja ne jotka sen haluaa, mielellään sen ottavat. Niitä esitteitä kertyi aikamoinen läjä ja onneksi minulla oli kantaja mukana.

Syömään

Väriä

Tapettipintaa

Poretta

Pikkasen minua häiritsi paikka paikoin alueen viimeistelemättömyys. Rakennusrojua lojui koko kansan nähtävillä, kyllä ne olisi voinut korjata pois ja näin yleisilme alueesta olisi ollut siistimpi. Mutta vastaavasti kerrostaloalueen kodikkuus ja väri-ilmeikkyys oli mieltä lämmittävä. Nyt niin trendikkäät nurmikatot oli myös kivasti esillä, niissä on luontoäiti lähellä ja ne todella antaa  kosketusta elolliseen.

Pennitalon sisustus

Seinäpintaa

Neidon huone otaksun

Vintage

Rohkea ydistelmä

Ekologisuus oli myös vahvasti esillä ja se on aina hyvä asia. Toisaalta, mua pikkasen huvitti, että lähes joka toisessa talossa oli hillitön poreamme pihassa. Hmmm, mahtaaks se olla kuinka ekoa? Sitä en tiedä, mutta onhan se varmasti aika ihanaa, kun saa omassa altaassa viettää laatuaikaa. Suomalaiselle niin rakas puu oli vahvasti esillä. Itse en ole puurakentamisen ja pinnan vankkumaton ihailija. En voi sille mitään, että runsaasta puun käytöstä mulle tulee kesämökkifiilis. Mut kauniita kokonaisuuksia olivat ekopuutalot.

Muoto

tyyli

Tunnelma

Itse kohteissa oli muutama sellainen, joka läikähdytti sydäntäni. Penni kivitalon vintagemaailma oli hurmaava. Rohkeita pintoja, upeaa värimaailmaa. Tämä kohde erottui heti massasta. Sisustus oli Maestro Rakenne Oy ja suunnittelija Profit Interior Oy. Casa del Lemon oli myös väritunnelmaltaan tervetullut poikkeus. Kautta linjan sisustusratkaisut olivat sitä tuttua ja turvallista, suomalaisen estetiikan tajua hivelevää. Vähän väritöntä ja anteeks vaan, mitään sanomatonta. Missä on rohkeus, mielenkiinto ja ilottelukin interjööreissä?

Yksityiskohta

Mökilläkö

Puuta

Kiva

Skandinaavinen sisustustyyli on toki tyylikäs, yksikertainen ja värimaailma harmoninen, mut eiks sinne joukkoon voisi hiukkasen ripotella sitä peräänkuuluttamaani rohkeutta. Ripaus väriä tai joku uniikki seinäpinta korostaisi hyvin yksikertaista tyylikkyyttä. Mut hei, parempaan suuntaan ollaan menossa ja siksi tämän vuoden messut olikin iloinen yllätys.

Kerrostalo ulkopintaa

Väriä

Muoto
Kaunis seinä

Laattaa

Valaisemme

Kuvat olen ottanut iPadilla ( kamera unohtui mökille ) ja tuon niissä esille mielenkiintoisia yksityiskohtia. Kuten huomata saattaa, niin aika herkullisia värejä, yksityiskohtia ja muotoja oli nähtävillä. Olisipa mahtavaa joku vuosi saada sisustaa yksi talo, missä voisi hiukkasen laajentaa tajuntaa ja ilotella erikoisuudella. Okei, unohtamatta sitä pyhää yksinkertaisuutta, mistä meidät suomalaiset maailmallakin tunnetaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!