5.11.2015

Neljä ihanaa vuodenaikaa

Eilen uutukaiset saapuivat! Suoraan Aittoon tehtaalta. Suunnittelija on pahaisen flunssan kourissa, enkä ensin jaksanut syttyä kuvaamaan. Ajattelin vain, että on pakko levätä. Ei jaksa. Ei pysty. Mutta mitä tekee innostuminen. Mieli ja sielu sykkii niin, että tekee mieli koko ajan katsoa ja kosketella. Tässä tämä taas, tuttu tunne lapsuuden jouluaatoista. Ei millään kestäisi pitää näppejään erossa paketeista. Räjähtää odotukseen ja jännitykseen.

Talvi. Viileesti villi.

Talvi yksityiskohta

Talven tyynyliina

Eikä tullut armahtava lepo. Oli ihan pakko kuvata, asetella vuodevaatteet kuvauskuntoon ja nähdä ne oikeasti livenä. Siinä niin sängyllä, mille ne näyttää ja mikä on se tunne. Hauskinta tässä on se, että innostuu asiasta niin kovin. En nyt ihan muista, milloin viimeksi on ollut näin täpinöissään. Se kaiketi kertoo sen, että tässä ollaan mukana sydänjuuria myöten.

Henkiin heränneet. Kevät.

Kevään yksityiskohta.

Kevään tyynyliina

Ottamani kuvat vuodevaatteissa alkavat elää. Erityisesti minua kiehtoo ajatus siitä, että näkemykseni saattavat lähteä maailmalle. Minun näkemäni kuva on jonkun ihmisen sängyssä. Vasten sitä hän painautuu ja uinahtaa toivottavasti onnelliseen uneen.

Kesän tyynliina.

Elämän voima. Kesä.

Kesän yksityiskohta.

Kovasti pohdin kuvia viime kesänä. Kuka lähtee ja kuka jää. Malliston nimi on Neljä vuodenaikaa ja näin sain rajattua kokonaisuuden. Luonto on minulle tärkeä ja ehtymätön kuvaksen kohde. Ajatus tästä lähti siitä yksinkertaisesta syystä, että millaiseen vuodevaatteeseen itse tahtoisin nukahtaa? Valinta oli helppo. Mökki ja metsä, luonto ja sen kaikki vuodenajat. Suomi on siitä hieno maa, että meillä on neljä upeaa vuodenaikaa.

Tule jos uskallat. Syksy.

Syksyn yksityiskohta.

Syksyn tyynyliina.

Tällä mallistolla mennään nyt ja katsotaan kysyntää. Uudet mallistoideat pyörii jo mielessä. Ensimmäinen luotu ja toisen malliston kanssa tietää jo kuinka toimitaan. Nyt on luotu yhteydet ja osaakin ottaa asioita huomioon kokemuksen ja käytännön kautta. Odotan sitä hetkeä, että aikaa vapautuu ja pääsen kuvamaan. Se on sitä mun luomista.

P:S Mikä vuodenaika on sinun suosikkisi?

6 kommenttia:

  1. Kevät ehdottomasti mutta kaikki upeita 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minä tietenkin tykkään kaikista ja se saattaa olla, että vuoteessani on 4 peittoa ja 4 tyynyä ;)

      Poista
  2. Aivan ihania! Kevät tulee meille aivan ilman muuta!! t. Minna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kovin. Tulettehan katsomaan paikan päälle lasipalatsiin 17 - 29.11. Siellä vuodevaatteita myynnissä ja jos kerkeävät kaikki kappaleet menemään, niin 10-15 pv. tilausajalla saadaan lisää.

      Poista
  3. Rakastuin tohon kesän tyynyliinaan! Ja kevään kans. Aivan superhienoja.

    Ja toi syksyn pussilakana näyttää aidosti siltä, että lehdet olis tipahtaneet suoraan taivaalta sänkyyn. Melkein tekis mieli ruveta haravoimaan :D. Värikkään ihmisen värit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mä taas niin repesin! Pitäisikö myydä kylkiäisenä lehtiharava kaikille syksyn haluaville ;)

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!