16.8.2016

Vaihtoehto valkoiselle

Kesälomat on lomailtu mallikkaasti ja nyt käydään taas innolla töiden kimppuun. Aloitin heti mielenkiintoisesti ja suunnittelin asiakkaalle keittiön. Mielenkiintoisen siitä tekee se, että toiveena oli hyvin basic, valkoinen kyökki. Eli mulle vähän tylsä, koska niin mielelläni suunnittelen väriä ja jotakin ekstraa. Mutta asiakas on aina kunkku ja siitä lähdetään, eikä mikään työ ole toistaan parempi. Haasteellinen vain.

Suunnitelmaa

Tapettia, laattaa  ja lattiaa


Otin riskin ja suunnittelin poiketen pikkasen toiveista. Kuitenkin niin, että kaikki on helposti muutettavissa siihen perusvalkoiseen. Rohkeasti tarjosin keittiön, jossa alaosa onkin matta harmaa ja yläosa matta valkoinen. Onnistuneesti minua auttoi Ideal-keittiöiden Liina Inki. Siinä hyvä keittiöfirma, jossa olen saanut erittäin hyvää palvelua ja hintalaatusuhteetkin on kohdallaan.

Väripaletti

Laatta


Sitä saattaa jämähtää siihen tavallisuuden tunteeseen, suunnitellaan taas se niin suomalaisten rakastama valkoinen, tavallinen keittiö, joka löytyy lähes joka torpasta. Eikä siinäkään mitään pahaa ole, mutta näin suunnittelijan kannalta siis hieman ennalta arvattava ja niin no, tylsäkin.

Kaunokainen

Ruokapöytä


Läksin purkamaan ajatusta sitä kautta, et mitä kivaa mä voin saada, a) olematta tylsä, b) pelästyttämättä asiakasta ja C) olematta liian erikoinen. Valitsin rohkeesti väreiksi sen valkoisen, mustan ja harmaan, aina sopivan liiton. Työtaso ja sokkeli mustaksi, saadaan raamia ja jämäkkyyttä.  Kaapisto niin kuin edellä mainitsin ja välitilan laataksi fasettihiottu harmaa tiiliskiviasennuksella. Yhdelle seinälle seesteistä tapettia, jossa harmaan eri sävyjä. Ripaus väriä keltaisilla ruokapöydän tuoleilla ja tekstiileillä. Lattiaksi valittiin harmaan valkoista vinyyliä.

Tämäkö lattia

Vai tämä


Kannatti poiketa asiakkaan toiveista. Hän ei olisi osannut edes ajatella, että keittiön voisi toteuttaa noinkin ja väreinä tuo valkomustaharmaa toimi aina, eikä pelota meitä suomalaisia. Olenkin sitä mieltä, että aina kannatta yrittää ja rohkeasti tarjota eri vaihtoehtoja, eihän se maailma siihen kaadu, jos ideat tulee hyljätyksi ja takataskussa voi olla myös se toiveiden mukaan suunniteltu. Kukaan ei varmasti pety, mutta saadaan aikaiseksi persoonallisempaa lopputulosta. Ja ennen kaikkea suunnittelutyö tuntuu haasteelliselle, mielenkiintoiselle ja onnistuessaan lopputulos on erityisen palkitseva. Ja oman pikantin lisän tuo se kiva jännitys momentti, pistääkö asiakas mut tyystin ulos suunnitelmineni. Riskin otto kannattaa, suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Tulee varmasti kiva!Ja hyvä kompromissi sun ja asiakkaan välillä. (Tai siis voisin tosiaan kuvitella, että jos olisit saanut valkoisesta kokonaan vapaat kädet, olis värimaailma ollut vielä aika paljon värikkäämpi :))

    Olen tän sata kertaa sanonut, mutta keittiöt on mulle vaikeita. Tai ainakin sellaiset, joissa pitäisi olla muutakin kuin uuni ja mikro :D. Hui. Jollekin huippukokille kun pitäisi alkaa suunnitella, luikkisin karkuun.. En vaan ole mikään keittiön hengetär. Missään mielessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti hetki pähkäillä kuinka asiassa etenen, mutta saatuani "vision" suunnitelma lähti viemään ja lopputulos oli palkitseva. Toki, aina kuuntelen asiakasta, mutta joskus todellakin kannattaa tarjota rohkeasti erilaista.

      Muutama keittiösuunnitelma takana ja jokaisesta oppii jotakin. Rohkeesti vain kohti päin :)

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!