22.2.2016

Tallinna city

Tallinna on kaunis kaupunki. Erityisesti mua viehättää sen uudisrakentamisessa se, että vanhaa ei tuhota kokonaan. Ja toivotaan, että sitä myös osataan säilyttää jatkossa. Käyn Tallinnnassa vähintään kerran vuodessa ja joka kerta sinne on noussut jotakin uutta ja kaupunkiprofiili muuttuu koko ajan. Kaupunki elää.






Vanhan kaupungin kujat ja takapihat ovat erityisesti suosiossani. Mikä onkaan antoisampaa kuin kävellä vaeltaa päämäärättömästi ja antaa historian puhua. En tiedä, miksi olen niin ihastunut vanhoihin rakennuksiin. Se tietty rähjäisyys on minusta kaunista ja puhuttelevaa. Ajan jättämä jälki on kauniimpi kuin kiiltävä teräs. Toki, ymmärrän, että rakennuksia pitää korjata ja uudistaa. Mutta Tallinnassa jätetään historiaa hienosti esille. Hyvä, hyvä.






Tallinna on sopivan kokoinen kaupunki. Sen ottaa näppärästi haltuunsa jalkaisin. Hyvät kengät mukulakiville ja ei kun menoks. Itse tykkään työntää nokkani joka paikkaan. Menen kurkkimaan takapihoille ja kujille. Sieltä löytää helmiä.






Ensi kesänä meillä on tarkoitus viettää lomaa Virossa. Autoillen mennä Tallinnan ulkopuolelle ja tutkia myös sen lähiympäristö. Sekin on varmasti mielenkiintoista. Olen käynyt Saarenmaalla ja Pärnussä. Molemmat kivoja paikkoja. Tuskin maltan odottaa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!