22.7.2016

Sahalahti Resort

Sahalahti Resort Puumalassa oli positiivinen yllätys. Kaukana takana ovat ajat jolloin suomalaiset majoituspaikat olivat mitä olivat. Sahalahti oli siisti, toiminnallinen ja kauniilla paikalla. Koko Puumala on tunnettu kauniista järvimaisemista ja matka taittuikin mukavasti ihaillen niitä. Juuri sellainen oivallinen kesälomakohde ja miks ei talvinenkin.

Opastein viitoitettu

Vanhasti uutta

Herkkänä

Yövyimme hotellin puolella Kalle "sviitissä." Huone oli siisti ja suht rauhallinen. Ikäihmiset aloittivat posmituksen heti auringon nousun jälkeen ja se valitettavasti kuului myös meidän huoneeseen. Mutta kuka sitä lomalla on nukkumaan tullut. Alueella vuokrattavana myös mökkejä ja campingalue.

Sahalahti koski

Se pyörii sittenkin


Sähköinen saunavuoro toimii miehille ja naisille päivittäin, mutta rantasaunan vuokraus omaan käyttöön on myös mahdollinen. Harmillisesti kaikki vuorot olivat illalle jo varattu, joten rantasauna jäi kokematta. Kävin kyllä paikalla ja se on juuri sellainen kuin suomalaisen rantasaunan tulee ollakin. Kaunis ja aivan rannassa. Hieman harmittelin saatavuutta. Korvasin saunan aamu ja -iltauinnilla.

Illallismaisema

Ateria

Illallistimme päärakennuksen ravintolassa, jonka isolta terassilta oli upea näkymät Saimaalle. Eipä siitä enää maisemat illalliselle parane. Ruoka oli hyvää lähiruokaa, palvelu pelasi ja ilta oli hyvin rattoisa. Hintaa illalliselle tuli lähes puolet vähemmän kuin pääkaupunkiseudun gurmeeloissa ja se aina ihmetyttää mistä täällä maksetaan. Ravintolan aamiainen oli myös erittäin hyvä. Tuoreet mustikat ja smoothiet pöydässä. Puuro oli erityisen maukasta ja taas kerran, lähellä tuotettua hyvää suomalaista ruokaa. Ten points.

Lähetäänkö kylille

Lukittuna

Illalla oli rantamakasiineilla jamit ja paikallinen bändi soittamassa. Meno oli enemmänkin rock ja olisinkin kaivannut kesäillan valssia ja muuta kotimaista, tunnelmaan sopivaa musiikkia. Ihmisiä oli kapasiteettiin pikkasen liikaa, baarissa tuhoton jono ja juomat jäi tilaamatta. Meno mukava ja varmasti paikan vierasvenesatama veti ihmisiä juhlailemaan.

Paikallinen ruumishuone

Maisema

Niin kuin olen todennut, ei kesällä kannata Suomesta mihinkään mennä. Meillä on upeita paikkoja, näkemistä ja kokemista riittää kaikille aisteille. Erityisen hienoa on huomata, että meilläkin aletaan panostaa matkailuun. Jos olet matkalla Suomessa, tässä oivallinen pysähdyspaikka, niin lepää sielu, että ruumis.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätit jälkesi!