19.8.2014

Keittö

Tässä yksi suunnittelemani keittiö Aurinkolahdessa. Lähtötilanne oli, että suht isossa asunnossa on aika pieni keittiö ja vaikka vanha ei ollut kovinkaan vanha, niin asiakas halusi uudelta keittiöltä enemmän toimivuutta, ilmavuutta ja jos mahdollista, niin lisää tilan tuntua.

Mattavalkoinen kaapisto
Yläkaapit aukaistiin ( vanhassa kattoon asti) ja tila valaistiin alhaalta ylöspäin. Tämä teki kummasti ilmavuutta, muutoin suht pieneen tilaan. Keittön toteutti Kodin Mittakaluste ja kalusteet on soviteltu juuri tätä tilaa varten. Kaapisto matta valkoinen, joka on vaihteeksi korkea kiiltoisen jälkeen aika fressi ja hienostunut.

Hana toimii koskematta
Kivitaso tuo tiettyä ylellisyyttä ja käyttömukavuutta. Kaikkia aina kiinnostaa kivitasojen kallis hinta. En pidä sitä pahana, jos tähän tilaan hinta oli 2500 € asennuksineen. Onhan se tukku rahaa, mutta kivitaso on ikuinen ja hei, aika stylee. Mielen upotettava tumma liesitaso häviää kivasti työtasoon ja näin tulos on saumaton ja lähes huomaamaton.

Ultara moderni liesituuletin
Kulmakaapit ovat usein aika hankalia käytössä. Okei, saadaan tilaa joo, mutta ainakin itselläni sinne perimmäisen kulmaan tunkee sellaista tavaraa jota ei käytä. Siellähän sitten pölyyntyvät. Nyt kulmakaapit otettiin pois ja laitettiin tavalliset kaapit tilalle ja näin saatiin sitä avaruutta ja tilan tuntua enemmän. Kohteessa oli tupla jääkaappi ja pakastin, ne jouti pois ja näin saatiin kappitilaa lisää ja kaikki astiat mahdutettua.

Liesi ja kivi yhtyvät
Olin suunnitellut välitilaan Wall+ valkoisen aaltolaatan, mutta asiakkaan asioidessa liikkeessä mistä laattaa saadaan, niin myyjä oli huomauttanut, että ko. laatta kellastuu ajan kuluessa ja oli ehdottanut kuvissa nähtävää laattaa. Tykkään kuvioista, se antaa pikkasen jännitettä muutoin niin pelkistettyyn tilaan.

Kulmakaapit pois

2 kommenttia:

  1. Tykkään tosta välitilan laatasta tosi paljon! Ja matta valkoinen pinta miellyttää myös. Ja kulmakaapittomuus :)
    Että oikein onnistunut lopputulos. Simppeli ja toimiva ja kaunis.

    (Jos jotain vielä enemmän kammoan kuin kulmakaappeja, niin niitä ko. kaappeihin myytäviä kattilakaruselleja. Johtunee siitä, että itsellä on sen verran vähän niitä kaikenmaailman kasareita, että mahtuvat mainiosti syviin ja leveisiin vetolaatikoihin. Ei tartte karusellia pyörittää :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matta valkoinen on kyllä jees. Ja kummasti vaan saatiin pieneen keittiöön tilan tuntua. Asiakaskin oli oikein tyytyväinen :)

      Kulmahäkkyrät ovat vihonviimeisiä ja samoin myös ne hemmetin kulmakaapit. Ymmärrän kyllä, jos tarvitaan säilytystilaa, niin joka nurkka on hyödynnettävä. Mulla itselle sellainen härrykkä ja ainakin puolet astioista joutaisi pois. On tullut vaan kerättyä pyttyä ja pataa, turhaan.

      Poista

Kiva kun jätit jälkesi!