25.5.2016

Uusia kuvia saatavilla!

Pikku hiljaa alan olla uuden kameran kanssa sinut. Tekniset ongelmat on nyt korjattu ja olen uskaltautunut luottamaan kameraan ja sen toimintoihin. En tiedä, olenko vain niin "tunneihminen," mutta uuteen kameraan on luotava myös tunneside. En osaa sitä sen paremmin selittää, mutta se on sellaista saumatonta yhteistyötä. Vähän niin kuin parisuhteessa. Alkaa oppia tuntemaan toista niin, että tietää mistä napista täytyy kääntää, että saa toisen toimimaan "oikealla tavalla."






Tekniset ongelmat alussa tekivät sen, että en pystynyt relaamaan kuvatessani. Ja se jos mikä vaikuttaa kuvaamisen luovuuteen. Ei voi elää siinä hetkessä, siinä tunnelmassa, vaan koko ajan piti miettiä onnistuuko kuva teknisesti. Eihän sellaisesta tule muuta kuin hermojen menetys. En toki väitä, että joka kuva onnistuu nytkään, mutta nyt ainakin teidän, miksi kuva onnistuu tai ei onnistu.




Ostamani uusi digipokkarikin on tulossa. Halusin sen Cannonin ihan uusimman mallin, joka mulle jo erheellisesti vahingossa myytiin ( vaikka se siis ei ole tullut vielä edes markkinoille.) Mut nyt sen pitäisi tässä kuussa tulla ja sitäkin kovin odottelen. Miks niin, onhan mulla toi järkäle, millä kuvata? Juu on, mutta nyt kamera ( pikku ) kulkee koka ajan messissä ja näin kuvattavat tilanteet ei mene ohi.




Lightroomin opiskelukin alkaa tuottaa hedelmää. Kuvaamisen yksi "taitolaji" tänä päivänä on kuvan käsittely. Minusta se on yhtä mielenkiintoista, antoisaa, hauskaa ja luovaa kuin itse kuvaaminen. Paljon on vielä opittavaa, mutta pikku hiljaa salat alkavat avautua. Tässä pieni setti viime viikonlopulta, joita kuvasin mökin maisemissa aamutuimaan ja käsittelin "taidemuotoon" lightroomilla. Mitä pidätte?

Kuvat tulevat Lemon Decon verkkokauppaan ja niitä on mahdollisuus tilata sisustustauluksi, tarroiksi, tapeteiksi tai esim. keittiön välitilaan. Jos olet kiinnostunut tai sinulla on joku kohde tai tila, missä joku kuva voisi toimia, niin ota rohkeasti yhteyttä. Autan mielelläni. Teen kuvia tuotteiksi yhteistyönä Art4u kanssa. Mahdollisuudet on monet, kuvista saa vaikka mitä kiva aikaiseksi.

Vihdoinkin!

Jos luoja suo ja hyvin menee, niin näissä tiloissa ja maisemissa Lemon Deco avaa uudet työtilat ja sen kauan odotetun showroomin. Vihdoin ja viimein saan koko malliston esille ja koko kansan nähtäville. Tilat sijaitsee hyvällä paikalla lähes keskustassa ja tästä on tulossa hyvä juttu. Mulla on sellainen kutina.



Olen pitkään haaveillut ( etsinyt ) jotain tällaista. Raffia, rouheaa ja persoonallista tilaa minne tuotteet saa kunnolla esille. Tilat muotoutuvat vielä ja vain oma mielikuvitus on rajana kaikkeen siihen, mitä siellä kenties tulee olemaan. Voitte uskoa, että on sanomattakin selvää, kuinka innostunut olen. Ei pidä vielä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta hyvälle näyttää. Toivotaan, että tästä tulee totta. Ja jos niin on tarkoitettu, niin on tapahtuman.



Tilaan tulee paljon muitakin yrittäjiä, eri alan osaajia ja varmasti tulee aika mielenkiintoinen konsepti, jossa on ihan hemmetin antoisaa saada olla mukana. Jos kaikki menee putkeen, niin tilat avataan jo heinäkuussa. Tiloihin pystyy vielä itse vaikuttamaan ja aika rouheaa jälkeä on tulossa. Vihdoinkin! Kerron asiasta lisää, kun aika on. Nyt jäädään odottamaan...


21.5.2016

Lemon Deco tuoteperhe kasvaa

Lemon Deco sisustustekstiiliperheeseen kuuluu myös tabletit. Sellaiset pöydälle laitettavat, ei tietotekniikkaa suinkaan. Tai miks ei, noistahan voisi kehitellä kivat kuoret tableteille ja muille teknisille härpäkkeille. Laitetaas mietintään.




Tabletit ovat samaa kuvaa kuin sisustustyynyissä. Kukkaista aihetta ja paljon väriä. Jos se kodin yleisilme väritykseltään on seesteinen ja rauhallinen, niin näillä pienillä sisustustekstiileillä voi mukavasti tuoda väriä sisustukseen. Ilmettä ja väriä voi helposti vaihtaa, kyllästyy yhteen, ottaa toisen tilalle. Vuodenajat, mieliala ja meillä vallitseva valo vaikuttavat siihen, mitä milloinkin esille tuo ja silmän estetiikkaan tahtoo haluta.



Mallistoon on tulossa muutama kappale lisää ja näin saan kokoelman kokonaisuudessaan markkinoille. Vielä sisustustyynyjä ja tabletteja ei ole saatavilla, mutta uskoisin, että kesän aikana niitä on jo verkkokaupassani  ( http://www.lemondeco.fi/kauppa/  ) Halusin vain tuoda ne esille jo nyt, mitä kaikkea kivaa onkaan tulossa.



Muistathan myös, että samoista kuvista on mahdollisuus saada myös sisustustaulut ja esimerkiksi kuvat keittiön välitilaan. Näillä valinnoilla saadaan persoonallista jälkeä aikaiseksi. Kuvia voi teetättää haluttuun kokoon ja tarvittaessa voin kuvata asiakkaan toiveiden mukaista kuvaa ja väriä. Jopa niin, että kuva on uniikki ja sitä ei käytetä missään muualla. Jos heräsi joku ajatus, ota rohkeasti yhteyttä. Suunnitellaan yhdessä.


19.5.2016

Muurlan lasitehtaan myymälä

Viime viikolla olin opiskelemassa Muurlan opistolla ja illasta jäi sen varta aikaa, että piti tutustua kylän tarjontaan. Siinä aivan vieressä on Muurlan kuulu lasitehtaan myymälä. Hmmm, sitä jäin miettimään, että onko myös itse lasitehdas Muurlassa? Noh, asian tietysti voisi googlata, mutta jätän sen nyt tälleen lievästi auki, jos sallinette.




Erityisen kiitoksen myymälä ansaitsee siitä, että esillepano on selkeä ja kaunis. Minun astiakiintiö on täynnä, mutta täytyy myöntää, että oli viittä vaille etten sortunut ostoksiin. Niin oli houkuttelevasti tuotteet esillä.  Itseasiassa valikoimissa oli paljon sellaista joita olisin voinut itselle kuvitella. Minä olen heikkona astioihin ja niitä on jokunen kipale tullut elämän aikana hankittua.




Erityisen ihastuneena, riemusta kiljahtelin shamppanjalasien äärellä. Niiden jaloissa oli blingblingiä ja voin vain kuvitella, kuinka ne kilpaa kimaltaisivat illan emännän kanssa, tarjoillessa vieraille juhlaa. Hirveen kiva idea.




Ihan bisnesmielessä kiinnitin myös huomion printtikuvalla varustettuihin juomalaseihin. Lemon Decon kuosia voisi laajentaa myös astioihin. Lasit, tarjottimet jne. samoilla kuoseilla kuin tekstiilit. Saatavilla olisi niin kuin kokonainen tuoteperhe. Ei hullumpi idea.




Tarjolla ja esillä myös kodintekstiilejä ja ne muistoja menneisyydestä olevat peltimukit. Ne olikin näyttäviä kokonaisuuksia ja värimaailma on raikas ja tuotu tähän päivään. Muistelisin, että silloin joskus, niitä oli tarjolla vain punaisina, vai oliko myös sininen, en nyt jaksa muistaa. Mielessä jo kävi, että uusitaan kaikki mökin kupit ja ostan näitä tilalle. Talouspoliittinen este tuli mielihalun tielle ja kynsin hampain, piti ajatus kuitenkin hyljätä.

Kesälomareissulla tai ihan muuten vaan, kannattaa myymälässä piipahtaa. Ohessa myös hyvä kahvila, jossa tarjolla lounasta ja a`la cartea. Kiva pieni reissu sinne ja Muurlan maisemiin. Kaunista on kesäsuomessa ajella ja ihastella. Suosittelen.


16.5.2016

Sympaattinen Muurlan opisto

On aina mahtavaa oppia uutta ja sainkin viime viikolla tuntea sen hurman. Kaksi päiväinen sosiaalisen median ja digimarkkinoinnin kurssi Muurlan opistolla oli antoisa, mukava ja innostava. Paljon tuttua asiaa, mutta paljon myös uutta ja ihmeellistä.

Paikkana tuo sympaattinen Muurlan opisto oli kyllä hurmaava. Noustuani autosta opiston pihaan, minut valtasi jännä merkityksellisyyden tunne. Niitä tunteita, joita on vaikea sanoiksi pukea. Tultiin keskelle maaseutua ja vanhaa pihapiiriä, sellainen rauha. Olin ajatellut, että ajan mökille yöksi, mutta päätinkin jäädä opistolle ja sain ihan oman huoneen käyttööni. Pakko myös mainita, että opiston keittiön tarjonta oli oikein maukasta ja ihanaa kotiruokaa.

Ja tietysti parasta antia näillä kursseilla on aina se, että saa tutustua uusiin ihmisiin ja on paljon antoisaa vuorovaikutusta. Tapahtumissa verkostoidutaan ja luodaan kenties tulevaisuuden kannalta tärkeitä kontaktejakin. Se on aina mahtavaa.

Todistetusti todistettu

Asiaa tuli ihan vietävästi, mutta opettajan selkokielinen opetus takasi sen, että kertaakaan en pudonnut kärryiltä ja näin mielenkiinto asioita kohtaan säilyi intensiivisenä koko kaksi päivää. Hauskinta oli tehdä annettuja oppeja ryhmätyönä. Päästiin siis heti kokeilemaan käytännössä digitaalista markkinointia. Ja sehän nyt on tietysti tänä päivä aika tärkeää ja oleellinen asia yrittämistä.

Uskon merkityksiin ja tarkoituksiin. Minut ohjattiin tänne myös siksi, että Muurlan opistolla järjestetään myös valokuvauskursseja. Jotakin tällaista olen mielessäni miettinyt, mutta en ole vielä sitä ajatusta pidemmälle osannut viedä. Jotakin olen vain halunnut elämääni. Ja tässä se nyt on. Kurssi tuli mun luo, ja eilen tein sähköisen ilmoittautumisen syksyllä alkavalle, vuoden mittaiselle valokuvauskurssille. Arvata saattaa, että olen enemmän kuin innoissani!!

Muurlan opistolla on paljon mielenkiintoisia lyhyt kursseja. Sellaisia viikonlopun kestäviä. Mikä onkaan ihanampi ajatus, kun viettää viikonloppu oppien uutta ja samalla nauttia rauhasta ja pikku kylän idyllistä. Voin lämpimästi suositella. Itsekin tuossa katselin kurssitarjontaa ja siellä olisi huru mykke vaikka mitä mielenkiintoista.

9.5.2016

Uusi mallisto

Olen saanut uusia mallikappaleita sisustustekstiilimallistooni, mutta en ole kerennyt niitä aikaisemmin kuvaamaan. Nyt sain mökillä räpsittyä muutamia fiiliskuvia. Mallistoon on tulossa lisää tyynyjä, jahka kerkeän kuvaamaan ja työstämään ajatuksia pidemmälle.




Mallisto pitää sisällään myös pöytätabletit, samassa kuosissa kuin sisustustyynyt. Suunnitteilla myös kasseja, mahdollisesti myös sisustuskankaita. Kangas/kuosimaailmahan on rajaton ja luovuus vain itsestä kiinni! Lemon Deco laajenee käsittämään muutakin kuin pelkästään vuodevaatemalliston. Uusi vuodevaatemallistokin näkee päivänvalon toivottavasti jo tulevana kesänä. Kuvat on otettu, mutta niiden jatkokäsittely ja tuotteistaminen ottaa oman aikansa.




Nämä uutukaiset on tuotettu Tallinnassa. Talvinen bisnesmiitinki alkaisi nyt nähdä päivänvaloa, näin kauan kaikki ottaa aikaa. Eikähän tässä mikään kiire ole, kanavat on nyt auki, eikun kuvaamaan ja luomaan uutta. Materiaalina näissä tuotteissa on Canvas, se on sellainen napakka, hyvin kuosissaan pysyvä kangas. Hintaa ei tuotteilla vielä ole, eikä niitä vielä ole markkinoilla.




Tuotteet tulee myyntiin verkkokauppaani, kunhan kokonaisuus on valmis. Toivottavasti lähiaikoina niitä voisi ostaa myös jälleenmyyjiltä. Siinä olisi tavoitetta kerrakseen. Mallisto siis laajenee muutamaan vaihtoehtoon, ja yrittäisin saada aikaiseksi monipuolisen, värikkään ja erilaisen malliston. Mitä mieltä olette? Arvostan palautetta, kiitos kaunis.



3.5.2016

Keittiö on kodin sydän

Suunnittelurintamalla on ollut sen verta haipakkaa, että on jäänyt postaukset väliin. Mutta niihin asioihin voi onneksi palata jälkikäteen ja ajan kanssa. Kolme kohdetta on tavalla tai toisella saatu päätökseen. Saa nähdä, saako niistä referenssiä tänne sivuille. Suunnittelijan duuni on siitä jännä, että kukaan ei pakota, eikä ole velvollinen toteuttamaan tehtyä suunnitelmaa juuri niin kuin sen on suunnitellut. Asiakas ottaa siitä parhaat palat ja säveltää loput itse. Ja onko se silloin sellainen, että seisoo työn takana. Joskus silloin aloitellessa tätä työtä, se tuntui jotenkin hassulle, mutta nyt siihen on tottunut ja ymmärtää sen olevan niin.

Suunnitelmaa

Tulisikohan tästä tapettia

Eilen luovutin keittiösuunnitelman asiakkaalle. Se olikin haastava, mutta antoisa duuni. Kerrankin sai tuoda väriä ja poiketa siitä tavallisuudesta. Innostuin niin, että tein kolme erilaista suunnitelmaa. Tai siis kolmella eri keittiömalliehdotuksella. Töitä se teetätti, mutta asiakas oli silminnähden tyytyväinen. Odotan niin lopputulosta. Varmasti saadaan persoonallinen ja asiakkaan näköinen keittiö aikaiseksi.

Marokon laatta

La Parra laattavaihtoehtoja

On aika kiva huomata, että pikkuhiljaa alkaa meille suomalaisillekin olla tarjolla keittiöissä muutakin vaihtoehtoa kuin sitä valkoista. Siitä on parisen vuotta, kun viimeksi olen keittiöitä suunnitellut ja tarjonta on monipuolistunut. Otin kolme eri tarjousta ja jokaisessa oli ne omat hyvät puolensa. Suunnittelijana ihastuin Idealkeittiöiden mallistoon ja hintalaatusuhde vaikuttaa hyvälle.

Puuta mitäs muuta

Lattiaan halusin Marrakechlaattaa, sitä aitoa käsintehtyä. Saatavuus täällä pääkaupunkiseudulla oli mulle yllätys, ei sitä noin vaan löytynytkään. Mallit tilasin Vaasasta ja itseasiassa sielläkin ne jouduttiin tilaamaan tehtaalta Göteborgista. Mutta törmäsin ihan sattumalta Rakennusapteekin La Parra laattaan, joka on vastaava ja hinta aboutrallaa sama kuin Marrakech. La Parrassa on myös mahdollisuus suunnitella värit itse! Hinta määräytyy sen mukaan montaako väriä laatassa käytetään. Aivan mahtava mahdollisuus.

La Parran värivaihtoehtoja

En ole mikään puun ystävä, mutta suunnittelen tietysti ihan sujuvasti mistä tahansa materiaalista. Mutta tässä tapauksessa kävi nyt niin, että vallan ihastuin puun mahdollisuuksiin ja voisinpa jopa kuvitella myös itselle puisen keittiön! Sen lämpö ja puun kuvioinnin elävyys sytytti minut. Vaihtoehtoja on huru mykke ja yhdistelemällä eri puukuosia, saadaan aikaiseksi varmasti mielenkiintoisia lopputuloksia.