26.10.2015

Kodintekstiilit by Lemon Deco

Kodintekstiilimallisto alkaa olla myös lihaa ja verta! Voisittekohan te kuvitella, mille minusta tuntui, kun näin nämä söpöläiset ensi kertaa? Ihan äsken ei ole sellainen tunne vellonut ja hyväillyt sisintäni. Jos olisin ilennyt, niin olisin pikku itkut pirauttanut. Tätä on kuitenkin tässä viime kuukaudet lähes 24/7 mietiskellyt ja tehnyt asiaa kaiken tämän eteen. En mie sano, että nyt poimitaan kypsää hedelmää, tästähän tämä kaikki vasta alkaa!






Mutta hyvillä mielin olen ja erittäin tyytyväinen. Iso kiitos kuuluu tietysti mun kutojille. Loistavat Riikka Ovaskainen ja Petra Örnberg Design Tikki Oy:sta. He tekevät työtään samalla intohimolla ja tunteen palolla kuin minäkin ja on ihanaa huomata, että heille ei ole sama, minkälaista jälkeä käsistään laskevat. Tarkkaa ja ensiluokkaista käsityötä.





Vietin eilisen päivän Karkkilassa opetellen virkkaamaan. Se on sellainen taito, jota haluan oppia hallitsemaan ihan tulevaisuutta ajatellen. Riikan pitkä pinna ja ammattitaito tuotti tulosta. Tai ainakin melkein. Koevirkkasin eilisen illan ja hassuinta tässä on se, että teen niin kuin ohje sanoo, mutta jälki ei ole vielä sitä mitä sen kuuluisi olla. Neliöstä tulee ympyrä. Ehkä aloitan tekemään isoäidin ympyrää, niin saan aikaiseksi neliön.






Mitä tulee tuotteiden värimaailmaan, niin nyt uskallan olla niistä varma. Tiedän meidän skandinaavisen rauhallisuuden ja okei, värittömyydenkin. Mutta olisiko nyt oikea aika tuoda enemmän väriä ja hitusen rohkeutta sisustukseen. Tekstiileillä se onnistuu loistavasti. Piristystä arkiseen harmauteen ja löytyyhän sieltä tuttu ja turvallinen mustavalkoharmaa style. Täytyy myöntää, että mietin tovin, jos toisenkin, sateenkaaren uskallusta. Minusta se on hyvinkin hurmaava ja uskoisin, että meille sateenkaarilaisille kaivattu.






Osa tuotteista puuttuu vielä, mutta kuvista näette tämän hetkisen mallistoni värit ja yhdistelmät. Tuotteissa löytyy myös kudotut ja virkatut tabletit, kaitaliinat ja torkkupeitot. Loput saan ensi perjantaina ja ihan kohta silleen aukeaa Lemon Deco verkkokauppa. Jos olet tuotteista kiinnostunut, niin ennakkotilauksiakin otetaan vastaan. Nettisivuilla on kaikki tarkemmat tiedot yksityiskohtaisesti. Jos kiinnostus heräsi jo nyt, niin minulle voi laittaa sähköisesti viestiä.

Sen verta vielä mainostan, että koko mallisto on esillä 17.11 - 29. 11 Lasipalatsissa Kotosalla näyttelyssä. Siellä on myös sisustustaulut ja valaisimet esillä. Niin ja tietenkin kaikki kodintekstiilit ja vuodevaatemallisto. Lämpimästi tervetuloa!


24.10.2015

Uunituoretta, olkaa hyvä!

Taas ollaan notkahdettu askel eteenpäin. Viime viikolla vuokrasin työhuoneen. Ihanaa, mulla on ikioma, oikea työhuone! Siellä saan melskata mielinmäärin ja se onkin tärkeä, että saa touhuta ilman, että pitää pelätä joka maalin roisketta ja hiontapölyä. Huone on 33 neliöö ja matka mukava, tuossa hertsikan teollisuusalueella. Ei se mikään ihmeellinen ole, huone mikä huone, mutta minulle tietysti merkityksellinen. Käytiin tänään fiilistelee siinä ulkopuolella ja sain huomata, että samassa rakennuksessa on sähköfirma, kirjapaino, mainostoimisto, puusepät ja mitä vielä? Se saattaapi olla, että yhteistyötä voin ehdotella ja tarvitsen kuitenkin alansa ammattilaisia ympärilleni. Ihan huikeeta, ja tämä on taas niitä asioita, jotka ovat elämällesi tarkoitetut ja merkityt.




Sain viikolla myös mallikappaleet vuodevaatemallistostani. Malliston nimi on Neljä vuodenaikaa ja tässä uunituore talvi. Kyllä täytyy myöntää, että melkein pisut lirahti pöksyyn, kun kohtasimme. On aika hauska ja villi tunne, kun näkee ensimmäistä kertaa oman luomuksensa. Sanokaa mitä sanotte, mutta minusta se on onnistunut idea.



Pussilakanan jääkide on kuvattu matinkylän asuntoni parvekelasista. Yksi kaunis pakkasaamu jääkukkaset koristivat laseja ja makrokuvan siitä nappasin. Tyynyliina on taas kuvattu levillä. Oltiin duunireissulla ja kuva on yksityiskohta maisemakuvasta. Ajattelin ensin, että maisemasta olisi tullut kuva pussilakanaan, se on yksi suosikeistani. Mutta hyvä ystävättäreni ehdotti, että rajaa kuvaa ja tee siitä talven tyynyliina. Näin tapahtui ja tässä tulos.



Sain tänään myös kehystämöstä muutaman Trash Design taulun. On se jännä, heti kun kuva saa kehykset, niin siitä tulee taulu. Vaikka itse sanonkin, niin niistä tuli persoonallisella tavalla upeat. Ja voi vitsi, miten odotan, että mulla on aikaa päästä tekemään kaikkea tuota. Ideoita vilisee päässä niin, että tukka lähtee. Vähäks mahtavaa, nyt kun mulla on työhuone, niin voin vetäytyä sinne suunnittelemaan ja toteuttamaan. Olen sisäänajanut uutta kameraa ja me alamme käydä tutuksi. Sain uuden jalustan ja laukaisimen, meininki alkaa olla ihan pro. Hitsi, mie oon niin häpi tästä kaikesta!

Kattokaa nyt, mun logo!


Huomenna on sit se jännittävin päivä. Lähden jo aamusta hakemaan kodintekstiilimalliston uunituoreet. Se saattaapi olla, että tänä yönä ei nukuta. Miten voikaan ihmisen lapsi odottaa innolla. Kai se menee niin, että tehdessäsi jotakin asiaa intohimolla ja suurella rakkaudella, niin siihen laittaa itsensä niin likoon. On vereslihalla ja toivoo sydämestään onnistuvansa. Ainahan voi olla myös se vaihtoehto, että mun tajunta ja taiteilu ei välity tuotteessa toivotulla tavalla. Jos näin, niin pettymyksen jälkeen käydään miettimään mitä voisi tehdä toisin ja missä meni vikaan. Epäonnistumisista voi parhaillaan syntyä helmiä. Näin uskon.

21.10.2015

Logo vai brändi

Eilen sain uunituoreet logomerkit. Vai pitäisikö niitä kutsua brändimerkeiksi. Ihan kuinka vaan, mutta tuntui jännälle. Nämä on niitä, jotka tulee joka tuotteeseen. Siitä pitäisi tehdä nyt niin tunnettu, että se tiedetään joka puolella maapalloa. Siihen on vielä hyvän matkaa, mutta jostakinhan se coca-colakin ja ikea on aikoinaan aloittanut. Yritys hyvä kymmenen.



Eilinen päivä meni nettisivuja väsätessä. Nyt alkaisi olla kaikki matsku valmiina, enää puuttuu mallistokuvia. Niitä ei ole vielä, kun ei ole mallistoakaan. Mutta ensi sunnuntaina on se suuri The Hetki. Saan ensimmäiset kappaleet käsiini ja pääsen kuvaamaan. Vuodevaatteet tulee parin viikon päästä. Nettisivujen matsku on siis tuotettu, nyt vain odotetaan, että sivut ajetaan sisään ja sit alkaa se säätäminen.

Ymmärsin tuossa, että mulla on kaksi profiilia FB:ssä, kaksi instagramissa, kaksi blogia ja yhdet kotisivut. Tuota voisi jo kutsua kaiketi somettamiseksi. Aikaa vievää touhua, mutta samalla hurjan mielenkiintoista ja mukavaa. Käy siis kurkkaamassa, nyt siis Lemon Deco myös instassa.

19.10.2015

Kalkyylit kohillaan

Käytiin perjantaina hakemassa Perniöstä ostetut huonekalut. Sieltä niin Maurin makasiineilta. Vuokrattiin paku ja sillä piipahdettiin. Tuotiin kotiin muutama viikko sitten ostettua tavaraa Kotosalla näyttelyyn. Siinä olisi nyt hiukkasen duunattavaa. Pitäisi vain jostakin löytää työtila. Alkaa tää mun työhuone himassa olla jo aika kaaottinen. Jos joku tietää Helsingistä edukasta työtilaa, missä voi maalata ja toteuttaa, niin ei kun viestiä tulemaan.

Ruostetta, mitähän tästä tulisi?


Ainakin kiikkutuoli...

Viikonloppu sujui suunnitelmaa tehden. Nyt eletään sen verta asiatäytteistä ajanjaksoa, että on hyvä tehdä työlukujärjestys. Sitä oli kiva tehdä.  Siitä näkee selvästi, mitä pitää tehdä ja milloin, sekä huom. myös jo tehdyt. Mikä fiilis, kun saat ruksattua tehdyn homman yli. Tehtiin myös kalkyylit. Hah, sanooko mitään? Ei sanonut mullekaan, mutta ovat siis laskennallisia toimenpiteitä ja tarkoittaa sitä, että lasketaan noin niin kuin katelaskelmaa. Monta, monta huomioitavaa asiaa, ja saatiin kuin saatiinkin tuotteille hinnat.

Ikäisekseen...

...hyvässä kunnossa.

Löysin makasiineilta taas kaikkea pientä kivaa. Vanhoista ikkunapokista on tulossa taulu. Se ja paljon muuta esillä Kotosalla näyttelyssä. Enää kuukausi ja ollaan käsillä. Jesh!


14.10.2015

Unelma

Etsin eilen asiakkaalle valaisimia ja törmäsin tähän ihastukseen. Olen jo jonkun aikaa miettinyt, että haluaisin aloittaa huonekalujen entisöintikurssin. Siis sellaisen, että voisi itsekin tehdä jotakin tämmöistä. Ehkä tässä ei ihan värimaailma nappaa, mutta ideana loistava. Ai että, kuinka näenkään itseni suunnittelemassa päräyttäviä kokonaisuuksia. Tosin, se voi olla, että tätä hommaa ei ihan hetkessä opita, eikä haltuun oteta. Mut mikäs hätä tässä, aikaa koko loppuelämä. Parasta Trash Designia.



13.10.2015

Kutsu

Tässä se nyt on! Tapahtuman virallinen kutsu. Aika jännää. Meitä on mukana kolme henkilöä tapahtumassa. Siitä syntyy hyvää voimaa ja energiaa. Minulle malliston lanseeraus ja kaikki se mitä olen tehnyt, tulee ensimmäistä kertaa päivänvaloon. Jännittää, totta kai, mutta samalla siinä on hyvä pöhinä. Tervetuloa käymään!



11.10.2015

Vintage -ja retromessut

Kävin eilen Vintage -ja retromessuilla kaapelitehtaalla. Olin odottanut enemmän. Pettymys tuli siitä, että huonekalu ja valaisin tarjonta oli aika suppea. Eikä niinkään minulle tarkoitettua, koska etsin edukasta ja jälleen duunattavaa. Tuolla oli sellaista "valmista" kamaa ja enemmän antiikkia ja kallista retroa.

Taiteellista lasia

Muotokielen yksinkertaisuus

Kulunut
Mutta kivahan siellä oli kierrellä ja katsella. Muutamia hauskoja ideoita, erityisesti kiinnitin huomioita vanhoihin elokuvapenkkeihin tehdyistä sohvista ja tuoleista. Ne oli kauniisti entisöity ja varsin käyttökelpoinen ja persoonallinen idea.

Esille asetettu

Leffapenkit

Vanha on kaunista
Muutamia vintagekappale upeita huonekaluja, taisivat olla The Suunnittelijan tuotantoa tai ainakin hinnat olivat sen mukaiset. Toki, ymmärrän alkuperäisyyden maksavan, mutta hinnat karkaavat käsistä. Onhan niitä ihana katsella ja pintaa hellästi silitellä. Haaveilla.

Pöytäpintaa

Kalusteita

Löydetty leipälaatikko
Astioita ja maljakoita oli huru mykke, mutta niille en nykyään niin lämpene. Kaapit täynnä ennestään, ja taitaa kaikki "taidelasi" maljakkoni olla kellarissa. Löysin itselle upean leipälaatikon. Kohdatessani sen, en voinut sitä ohittaa ja se pyytikin anovasti päästää kotiini. Olen nykyään ihastunut kuluneeseen, raffiin, käytettyyn ja mitä vielä pintaan. Siinä on jotakin puhuttelevaa. Keittiöni on aika simppeli, pöydillä ei ole kamaa ja sellaisessa tuollainen kulunut pinta pääsee hyvin oikeuksiin. Vallan on saksalaista laatutyötä lukujen viiskyt ja kuuskyt taitteesta. Retroa niin kuin nykyinen omistajakin.

8.10.2015

Kivasti tapahtuu

Hups, kun on haipakkaa. Mutta samalla äärimmäisen antoisaa. Ihminen on onnellinen, kun saa tehdä sellaisia asioita joista nauttii. H-hetki lähestyy ja en anna itselle lupaa stressailla. Asia soljuvat eteenpäin ja tekemällä sydämellä, ei voi mennä erhelään.

Tyynyjen taustakankaat

Kodintekstiilimalliston uunituoreet saan toden näköisesti ensi viikolla. Vuodevaatemallisto on kovaa vauhtia työn alla ja taulu/kuvagalleriakin on jo kypsä. Nettisivut aukeaa tämän kuun loppuun, nekin ovat sisään ajamista vaille lähes valmiit. Joko kerroin, että Lemon Decon tavoittaa nykyään myös Facebookista? Sieltä voi käydä kurkkaamassa makupaloja.



Tällä hetkellä työn alla myös mahdollinen matkamessujen 2016 osaston suunnittelu. Alustavaa suunnittelua ilmassa ja asia varmistunee lähiaikoina. Paljon siis mielenkiintoisia asioita. Marraskuussa kaikki tämä julkaistaan ja mainostaminen Kotosalla tapahtumasta on jo käynnissä. Tulehan käymään ja katsomaan, mitä kaikkea onkaan tarjolla!

1.10.2015

Kulhossa vara parempi

Maurin makasiineilta löytyi alumiinikulho. Minä ihastuin tässä pinnan upeaan struktuuriin. Kulho on vuodelta 1948, on leimat ja kaikki pohjassa. Sodan aikaista tavaraa, mikä lie ollut käyttötarkoitus? Vilkas mielikuvitukseni lähti laukkaan, oliko se yöastia, sotasairaalan pesuvati vai mitä? Nyt se kuitenkin koristaa olohuoneeni pöydällä hedelmäkulhona. On äärimmäisen mielenkiintoista, kun tavaroilla on tarina.