20.3.2014

Matolla makiaks

Taisin jo mainita, että mielessäni pyörii koko ajan mustavalkoiset sisustukset. Voimakkaat kuviot ja rohkeat yhdistelmät. Ostin itselle uuden maton ja hurautin näin olkkariin uuden raikkaan ilmeen. Vaihdoin myös työhuoneen mustan maton olohuoneeseen ja harmaa sai mennä työhuoneeseen. Mie en pelkää yhdistellä ja nyt kun olen aloittanut, niin tietysti täytyy uusia myös verhot. Uusia huonekalujakin tekisi mieli... Matto niinkin eksoottisesta paikasta kuin Ikea, eikä ollut hinnalla pilattu. Mitä mieltä olette, onko  kuvioiden yhdistäminen liikaa ja tuleeko oksennus? Itse tykkään ja se kaiketi on tärkeintä, että viihtyy omassa kodissaan.


11.3.2014

Mustaa ja valkoista

Mun päässä pyörii mustavalkoisen kodin suunnitelma. Näen joka  puolella vain mustaa ja valkoista, ihania geometrisia kuvioita ja kaikkea kivaa. Jossakin taannoin, oliko joku ohjelma vai sisustuslehti, Sami Sykkö sanoi, että musta väri ei suinkaan pienennä tilaa, vaan se loitontaa. Aina ollaan kuviteltu ja fiksut viisaat ovat sanoneet, että valkoinen tuo tilan tuntua. Hmmm, ei se välttämättä ole niin.


Oma eteiseni oli aikaisemmin täysin valkoinen. Minusta se oli tylsä ja mitään sanomaton. Hurauttelin seiniä mustaksi, tapiseerattiin kuvioo ja kapeasta eteisestä tuli käsitteellinen tila, joka vaikuttaa heti, kun kotiini astuu sisään. Nyt olisi hauska ja niin himottava päästä suunnittelemaan kokonaan mustavalkoinen koti. Ehkä se on seuraava oma koti. Toki, väriä voi hitusesti sinne tänne ruikkia, mutta päälinjat olisi mustassa ja valkoisessa.

Seuraan erittäinkin mielenkiinnolla amerikkalaista Miljoonan Dollarin Sisustukset ohjelmaa. Ihailen sitä rohkeaa värien ja erilaisten kuosien käyttöä ja yhdistelemistä. Olen jopa ihastunut siihen amerikkalaiseen runsauteen ja kaiken pitää olla suurta ja näyttävää. Skandinaavinen tyylimme kaipaisi pientä piristettä ja luovaa leikittelyä. Joo, ei siinä mitään vikaa ole, mutta hetkittäin se tuntuu, niin no, jotenkin jopa tylsälle. Olkaa ihmiset rohkeita. Yhdistelkää reippaasti, kokeilkaa.


Äkkiä voisi ajatella, että juurikin mustavalkoinen olisi tylsä. Mutta käyttämällä erilaisia pintoja ja kuoseja, siitä saa kaikkea mutta kuin tylsän. Kuinkahan toimisi, jos asunnossa olisi musta lattia ja katto, seinät voisi tapetoida tai erikoismaalata mielenkiintoiseksi. Hitto, tekisi niin mieli päästää mielikuvitus valloilleen! Mustavalkoisia töitä otetaan ilolla vastaan, kiitos.

Tekstiilihullu

Olen jollakin tapaa tekstiilihullu. Tykkään vaihdella verhoja, mattoja, sängynpeittoja ja tyynyjä. Vähällä vaivalla saa aivan uutta ilmettä. Koska tykkään vaihdella, en myöskään tykkää maksaa vaihdosta omaisuuksia. Kyllä edullisestikin löytää kivaa, eikä kaikesta tule maksaa itseä kipeäksi.


Piipahdettiin eilen Jyskissä ja mukaan tarttui halavalla ( rapiat 100 erkkii ) uusi sängynpeitto, myös torkku sellainen ja uudet tyynyt. Vaikka on kevät ja värit houkuttelee, niin päädyin tummaan vaihtoehtoon. Makkari tuntuu taas hetken ihan uudelle ja vaihtelu virkistää.